Islandsk hattrickhelt tryner Lyngby og sender Silkeborg til tops

Silkebrogs Stefan Teitur Thordarson var kampens helt store oplevelse, da han med et hattrick hjalp hjemmeholdet godt på vej i en 5-0-sejr. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Et hurtigt hattrick grundlagde sejren, som sender Silkeborg på førstepladsen, da holdet moste Lyngby med 5-0.

Klasseforskellen var tydelig, da Silkeborg anført af hattrickhelten Stefan Teitur Thordarson fredag var i hopla i holdets hjemmesejr på 5-0 over Lyngby i Superligaens 11. spillerunde.

Værterne dominerede første halvleg fra start til slut, og inden for blot otte minutter satte Thordarson tre flotte mål ind, der grundlagde den store sejr, som sender Kent Nielsens tropper på førstepladsen i Superligaen.

Søren Tengstedt sendte også hjemmeholdet på 4-0 i første halvleg, inden dampen gik lidt af kampen i en mere rolig anden halvleg, der dog bød på Tengsteds andet mål til slutresultatet 5-0.

Resultatet betyder, at Silkeborg har 22 point, hvilket FCK også har, men grundet Silkeborgs målscore, fører holdet ligaen. Både FCK og Brøndby kan dog overhale Silkeborg søndag.

Lyngby har 15 point og ligger på sjettepladsen.

Værterne satte sig på spillet fra kampens start, og det skulle også kun tage 15 minutter, før Silkeborg kom foran.

Midtbanespilleren Stefan Teitur Thordarson, der startede inde for første gang i denne sæson, stod for målet, da han på kanten af feltet bragede bolden op i nettaget bag en chanceløs Mads Kikkenborg i Lyngby-målet.

Derefter skulle ondt hurtigt blive værre for gæsterne.

Henholdsvis seks og otte minutter efter sit første mål scorede Thordarson igen. 2-0-målet sendte islændingen i kassen på et hovedstød, inden han fuldendte sit hattrick efter kun 26 minutter af kampen med et frækt chip til 3-0.

Efter 36 minutter ville Søren Tengstedt også lege med, da han bankede målet til 4-0 ind.

Anden halvleg startede lidt mere roligt, men kampbilledet var det samme. Lyngby havde svært ved at skabe chancer, mens Silkeborg med snilde kombinerede sig rundt på banen.

Som halvlegen skred frem fik udeholdet spist sig mere ind i kampen.

Lyngby satte sin islandske stjerne Gylfi Sigurdsson ind, og efter et hjørnespark fra hans fod var gæsterne også tæt på en reducering, men Nicolai Larsen reagerede flot i værternes mål.

Efter 81 minutter blev Tengstedt nedlagt i feltet, og han tog sig selv af det efterfølgende straffespark, som sendte hjemmeholdet på 5-0.

• Superliga: Silkeborg IF - Lyngby Boldklub

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt