Kane og Bayern spiller Dortmund rundtosset i tysk topbrag

Harry Kane har scoret 15 mål i sine første 10 kampe i Bundesligaen. Foto: Wolfgang Rattay/Reuters
Harry Kane lavede endnu et hattrick, da Bayern München ydmygede Dortmund foran eget publikum.

På papiret lignede det en tæt topkamp mellem to af Tysklands allerbedste fodboldhold. Men virkeligheden viste sig at være helt anderledes, da Bayern München besøgte Dortmund lørdag aften.

Med Harry Kane i storform var Bayern overlegen fra start til slut og gav et skuffende Dortmund-mandskab halvanden undervisningstime i effektiv fodbold.

Det blev 4-0 til Bayern München i en kamp, der udviklede sig til en mindre ydmygelse af hjemmeholdet. Harry Kane scorede sæsonens tredje hattrick og er nu oppe på 15 mål i 10 kampe for sin nye klub.

Gæsterne optrådte med al den autoritet, som 11 tyske mesterskabstitler på stribe giver. Og allerede efter ni minutter var der skruet adskillige decibel ned for lydstyrken fra folkemasserne på den berygtede "gule mur" på Dortmunds Signal Iduna Park.

Da førte Bayern nemlig 2-0, og det med spænding imødesete topbrag lignede allerede en fuser.

Det var stopperen Dayot Upamecano, der i tredje minut åbnede scoringen på hovedstød efter hjørnespark, mens Dortmunds forsvar snorksov.

Seks minutter senere fordoblede Harry Kane føringen, da han afsluttede et imponerende kontraangreb med Leroy Sané og Leon Goretzka i hovedrollerne.

Da var det svært at forstå, at samme Bayern-hold tre dage forinden havde lidt et forsmædeligt pokalnederlag til Saarbrücken fra bunden af 3. Bundesliga.

En afslutning af Donyell Malen var den eneste reelle chance, Dortmund skabte i første halvleg, og træner Edin Terzic stod overfor en stor opgave i pausen, hvis han skulle vende billedet.

Hans opskrift var at skifte til et tremandsforsvar, men efter mindre end et halvt minut spillede Bayern sig med største lethed gennem bagkæden. Jamal Musiala slap helt fri, men brændte på Dortmund-keeper Gregor Kobel.

Det var ingen opmuntrende start på anden halvleg for hjemmeholdet. Og på det efterfølgende hjørnespark misbrugte Bayern en tredobbelt chance til at gøre det til 3-0.

Dortmund kom bedre med, som tiden gik, men gæsterne truede konstant det usikre hjemmehold, og 18 minutter før tid scorede Kane på ny efter en tværbold fra Kingsley Coman.

Og tre minutter inde i overtiden slog Kane til igen, da han blev spillet fri med en lang pasning over det fremrykkede Dortmund-forsvar.

Med sejren har Bayern lagt fem points afstand til Dortmund i tabellen. Sydtyskerne er dog fortsat to point efter førende Leverkusen.