Kanondrøn sikrer Real Madrid CL-sejr i Napoli

Federico Valverde havde en afgørende fod i Real Madrids sejr i Napoli. Foto: Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix
Federico Valverde var manden bag Real Madrids 3-2-sejr i Champions League-storkampen mod Napoli.

Real Madrid er gået i udbrud i Champions League-gruppe C og synes på direkte kurs mod avancement efter en udesejr på 3-2 i storkampen mod Napoli.

Federico Valverde blev en slags matchvinder for madrilenerne 12 minutter før tid, da han med et kanonskud var manden bag sejrsmålet.

Uruguayaneren tog chancen fra en position et par meter uden for feltet, og bolden ramte overliggeren med et drøn, så man frygtede, at målet ville brase sammen.

Målrammen holdt, men det gjorde Napolis sejrshåb ikke. Fra tværribben fortsatte kuglen nemlig ind i ryggen på den flyvende målmand Alex Meret, der blev noteret for et noget uheldigt selvmål.

Det var ellers Napoli, der kom bedst fra start. Efter knap 20 minutters spil kom italienerne i front, da den norske stopper Leo Østigård nåede højst efter et hjørnespark og pandede bolden i mål fra tæt hold.

Real Madrid kom dog hurtigt på omgangshøjde. Napoli-kaptajn Giovanni Di Lorenzo ville aflevere til Stanislav Lobotka, men Jude Bellingham opsnappede afleveringen og spillede Vinicius Junior fri til udligning.

Efter 34 minutter var det Bellingham selv, der gjorde det til 2-1 efter et sololøb over 50 meter.

Ingen modstandere pressede den formstærke englænder, inden han nåede ind i feltet. Her omdriblede han let Østigård og sendte kuglen ind bag Meret.

Napoli fik udlignet på et straffespark, som blev dømt mod Nacho Fernandez, der noget tilfældigt fik bolden på armen i en tackling.

Piotr Zielinski udlignede fra 11-meterpletten, men senere spolerede Valverde altså festen for syditalienerne, der havde Jesper Lindstrøm på bænken i hele kampen.

Længere nordpå i Milano måtte den danske landsholdsback Alexander Bah lade sig udskifte med en skade, da Benfica tabte 0-1 til Inter.

Der var blot spillet 20 minutter, da Bah satte sig ned i græsset for at modtage behandling.

Det stod dog snart klart, at han ikke kunne fortsætte, og danskeren traskede synligt skuffet ud over sidelinjen med bøjet hoved.

Marcus Thuram scorede kampens enlige mål for Inter efter lidt over en time.