Kjær og Milan tager spinkelt CL-forspring med til Napoli

Simon Kjær (til højre) gjorde en god figur i AC Milans midterforsvar, da han onsdag var med fra start i sejren. Foto: Antonio Calanni/Ritzau Scanpix
AC Milan vandt den første af to kvartfinaler mod Napoli med 1-0. Simon Kjær spillede hele kampen for Milan.

Meget kan stadig ske, men AC Milan tager i næste uge en snæver føring med til Napoli i Champions Leagues kvartfinaler.

I det første af to opgør i den rent italienske duel vandt Milan med Simon Kjær på banen i hele kampen 1-0 over Serie A's førerhold.

Ismael Bennacers scoring i første halvleg blev udslagsgivende, men havde Kjær pandet bolden i mål i stedet for på overliggeren, kunne milaneserne forspring have set væsentligt bedre ud.

Allerede før første fløjt var der tryk på kedlerne på San Siro, og intensiteten steg blot, efterhånden som minutterne gik.

Napoli, der stillede op uden Victor Osimhen, kunne godt have brugt den skadede stjerneangriber i kampens første minut.

Her kom Khvicha Kvaratskhelia til en helt fri chance ved bageste stolpe, men hverken georgieren eller Mario Rui, der kom først på riposten, kunne dirigere bolden i nettet.

Milan kom sig over det tidlige chok og arbejdede sig ind i kampen, som var præget af gentagne diskussioner om dommerkendelserne.

Mod slutningen af første halvleg skruede Milan op og lagde stort tryk på gæsterne.

Med fem minutter til pausen drev spanieren Brahim Díaz bolden flot frem, før den endte hos Bennacer. Med venstrebenet hamrede han så hårdt til den, at den strøg videre i nettet, selv om Napoli-keeper Alex Meret fik foden på.

Tillægstiden i første halvleg var ved at udløbe, da Kjær testede overliggerens holdbarhed med et knaldhårdt hovedstød.

Pauseføringen lød derfor på 1-0, og sådan endte det også i Milano, hvor temperamenterne flere gange var ved at koge over for spillerne.

Andre Zambo Anguissa modtog inden for få minutter to gule kort og blev sendt tidligt i bad, men alligevel lagde udeholdet et pres i slutfasen.

Mathias Olivera var lige kommet på banen, da uruguayaneren sendte et hovedstød få centimeter over mål. Og forinden havde Matteo Politano været tæt på med et skud højt i målet.

Napoli får chancen for at vende dobbeltopgøret tirsdag i næste uge.