Annonce
Sport

LFA-træner: - Jeg tror på Spanien

Lolland-Falster Alliancens cheftræner Per Berg Larsen håber og tror på Spanien ved EM. Folketidende.dk har taget en snak med træneren, der savner et britisk hold i Østrig og Schweiz.

Lolland-Falster Alliancen står på søndag foran en skæbnekamp, hvor LFA-træner Per Berg Larsen sammen med sit mandskab skal kæmpe for overlevelse i 1. Division.  
Alt fokus hos træneren ligger på lige netop den kamp, men alligevel er det lykkedes folketidende.dk, at få en snak med Per Berg Larsen om, hvilke nationer han tror på ved EM og ikke mindst, hvilke nationer han ikke tror på.
 
Først og fremmest så savner han sit eget favorithold fra England.
 
- Jeg ærgrer mig over, at England ikke er med. I det hele taget er EM-slutrunden fattigere uden britiske hold. Jeg kan godt lide den britiske mentalitet, hvor der bliver gået til den og hvor spillerne ikke bare lægger sig ned for et godt ord. Det ser man alt for meget hos de sydeuropæiske hold, siger Per Berg Larsen.
 
Alligevel peger han dog på et Sydeuropæisk hold, som efter hans mening kan gå hele vejen til finalen og vinde den.
 
- Jeg håber og tror på Spanien. Jeg kan godt lide den spanske måde at spille fodbold på, hvor meget af spillet af lagt an på tekniske detaljer i højt tempo. Det er for det meste seværdigt at se spanske hold spille, og derfor håber jeg at de når langt, siger Per Berg Larsen.
 
Han tilføjer dog, at han sagtens kan forestille sig at en af de klassiske favoritter Som Frankrig, Italien eller Tyskland løber med titlen.
 
- De lande er altid blandt favoritterne, men jeg håber ikke at hverken Italien eller Tyskland vinder. Deres måde at spille fodbold på holder jeg ikke af, siger han.
 
Flere eksperter peger også på Portugal som et hold, der er i kategori med storfavoritterne. Portugiserne nåede for to år siden semifinalerne ved VM i Tyskland og for fire år siden tabte portugiserne finalen til upåagtede Grækenland. Alligevel tror Per Berg Larsen ikke så meget på Portugals chancer.
 
- Portugal har selvfølgelig troldmanden Ronaldo og mange andre gode individualister. Men jeg tror næsten, at de har for mange af den slags til at kollektivet kommer til at fungere. De mangler lige det sidste for at komme helt til tops, vurderer LFA-træneren.
 
Gruppe C med Italien, Frankrig, Holland og Rumænien er blevet kaldt dødens pulje, og her tror Per Berg Larsen, at Rumænien og Holland bliver sorteper.
 
- Rumænien bliver nummer fire i puljen. De er ikke i samme klasse, som de tre andre. Holland bliver sorteper, fordi de har en naiv indstilling til fodbold om at man selvfølgelig skal vinde fodboldkampe, men det skal samtidig ske ved at spille flot offensivt fodbold. Frankrig og Italien er meget mere kyniske og ser stort på om de underholder. De spiller meget mere på et godt resultat, og interesserer sig ikke så meget for om resultatet er fremkommet ved at spillet flot fodbold, vurderer Per Berg Larsen.
 
For fire år siden overraskede Grækenland alt og alle ved til sidst at ende med EM-titlen, men Per Berg Larsen tror ikke på overraskelser denne gang.
 
- Der er ikke nogen af nationerne i feltet under storfavoritterne, som jeg umiddelbart kan forestille mig stå med EM-trofæet denne gang, siger Per Berg Larsen.
 
Men direkte adspurgt, hvem han alligevel vil pege på, som outsider, så falder svaret på Sverige.
 
- Sverige har et rigtig godt kollektiv og er i besiddelse af et godt spillermateriale. Og hvis Zlatan Ibrahimovic er i hopla, så kan han jo afgøre kampe for Sverige, siger LFA-træneren.




Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Lolland

Vil skabe unikke totaloplevelser: Men laver nyt millionunderskud

Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Lolland

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt

Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Annonce
Annonce
Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik