Lucio snød snu amerikanere for titel

USA var tæt på at blive overraskende vindere af Confederations Cup i Sydafrika, men et flot comeback sikrede Brasilien finalesejren. Lucio blev matchvinder.

Et af de mere opsigtsvækkende resultater i nyere tid var tæt på at blive en realitet, men USA smed en 2-0-føring mod Brasilien, som vandt Confederations Cup-finalen i fodbold i Sydafrika med 3-2.
Lucio blev helt og matchvinder, da den brasilianske anfører steg uimodståeligt til vejrs og med stor kraft headede sejrsmålet i nettet på et hjørnespark blot seks minutter før tid. Dermed fik finalen den forventede vinder, og med lande som Italien, Spanien og Brasilien blandt de deltagende nationer, var det på forhånd også nærmest utænkeligt, at USA kunne vinde turneringen.
Men holdet var meget tæt på at skabe sensationen, og skridt for skridt er USA vokset med opgaven, jo længere turneringen er skredet frem. Siden USA tabte sine første to kampe med sammenlagt 1-6 til Italien og Brasilien i gruppespillet, er det kun gået fremad. USA slog Egypten i holdets sidste gruppekamp, hvilket resulterede i en nærmest mirakuløs semifinaleplads. Dernæst slog holdet Spanien, som ikke havde tabt i 35 kampe i træk.
Brasilianerne var derfor advaret, men det var i første halvleg ikke til at se på spillet, for amerikanerne virkede mest tændt og koncentrerede og var faktisk også taktisk overlegne.
Kløgtigt, præcist og effektivt kontraspil førte til en amerikansk 2-0-føring i første halvleg ved først Clint Dempsey og siden anfører Landon Donovan. Et tamt Brasilien-hold havde svært ved at svare igen og komme forbi USA's forsvarskæde, men i anden halvlegs første minut reducerede Luis Fabiano. Og et kvarter før tid slog Sevilla-angriberen med sit femte mål i turneringen til igen med en forløsende, men på det tidspunkt fortjent udligning.
Lucio sikrede til sidst triumfen, som lover godt for samba-nationen forud for VM i Sydafrika, som Confederations Cup er en lille generalprøve på.

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt