Målmandsfejl giver Barcelona udesejr i Champions League

Barcelona var i problemer i Mönchengladbach, men fik vendt slaget efter pausen og vandt 2-1.

Barcelona er stadig uden pointtab i Champions League, og med 2-1-sejren i Mönchengladbach har den spanske mesterklub ovenikøbet fået fuldt udbytte af en af puljens sværeste udekampe.

Favoritterne var på hælene i en halv kamp, men en koncentreret anden halvleg og en målmandsfejl af Gladbachs Yann Sommer sikrede Barcelona alle tre point.

Den schweiziske keeper tabte et kvarter før tid et hårdt skud fra Luis Suarez for fødderne af Gerard Pique, der let kunne score sejrsmålet.

En nedtur for hjemmeholdets spillere, der blev for passive efter pausen efter en første halvleg, hvor de dårligt kunne have ønsket sig et bedre forløb.

Tyskerne overlod bolden til Barcelona-spillerne, men en kompakt og hårdt arbejdende midtbane var dygtig til at lukke hullerne foran bagkæden, og derfor kom Andreas Christensen og Nico Elvedi i midterforsvaret kun sjældent i virkelige problemer.

Hjemmeholdets angreb var få og sporadiske, men Gladbach brugte ikke mange unødvendige afleveringer og var lynfarlig på kontrastød.

Det var et sjældent boldtab af Barcelonas Sergio Busquets på banens midte, der efter 33 minutters spil førte til kampens første scoring.

Mahmoud Dahoud erobrede bolden og indledte et perfekt gennemført modangreb, hvor han selv havde næstsidste fod på bolden, inden den blev sendt i kassen af Thorgan Hazard.

Barcelona var noget mere aggressive fra starten af anden halvleg, hvor catalonierne erobrede boldene længere fremme på banen og dermed også blev farligere.

Derfor var det også helt i tråd med udviklingen, at den indskiftede Arda Turan 20 minutter efter pausen kunne udligne.

Den tidligere FC København-back Oscar Wendt nåede ikke at trække tyrkeren offside, og så kunne Turan tordne kuglen op i nettaget.

Barcelona fortsatte med at dominere, og først i slutfasen - efter Piques sejrsmål - lykkedes det Gladbach at flytte spillet frem på gæsternes banehalvdel.

Rigtig farligt blev det dog ikke, og dermed er det tyske hold uden point efter to kampe, mens Barcelona har seks.

Andreas Christensen spillede alle 90 minutter for hjemmeholdet, mens Jannik Vestergaard så kampen fra bænken.

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt