Mainz og Bo Henriksen smider point i tæt tysk bundkamp

Mainz-træner Bo Henriksen forsøgte at opildne sine spillere fra bænken i søndagens kamp i Bundesligaen. Foto: Harry Langer/Ritzau Scanpix

Mainz kæmper for at redde sig en ny sæson i Bundesligaen, men søndag tabte Bo Henriksen dyrebare point.

Det havde lunet gevaldigt for Mainz og cheftræner Bo Henriksen med en sejr i søndagens kamp i Bundesligaen. Men sådan skulle det ikke gå.

Mainz var foran 1-0, men smed føringen og spillede 1-1 ude mod oprykkerne fra Heidenheim.

Pointtabet efterlader Mainz på tredjesidstepladsen og den placering, der giver playoffkampe om at undgå nedrykning mod en modstander fra den næstbedste række.

Mainz har et enkelt point op til Union Berlin, der tidligere søndag tabte 3-4 hjemme til Bochum. Der resterer to spillerunder.

Frederik Rønnow stod i øvrigt hele kampen for Union Berlin og indkasserede fire mål undervejs. Union Berlin er uden sejr i de seneste seks ligakampe.

Mainz har omvendt ikke tabt i de seneste syv ligakampe, men til gengæld er de seneste tre kampe endt uafgjort.

I søndagens kamp sparkede Mainz-spilleren Jonathan Burkardt målet til 1-0 ind efter 37 minutter, og Bo Henriksen løb jublende rundt på sidelinjen med sit flagrende hår.

Midtvejs i anden halvleg udlignede hjemmeholdets Tim Kleindienst til 1-1 på et hovedstød, og flere mål blev der ikke scoret i opgøret.

Mainz og Bo Henriksen kan trods pointtabet glæde sig over at have fem point ned til FC Köln på næstsidstepladsen, som er ensbetydende med direkte nedrykning.

Tidligere søndag vandt Bayer Leverkusen med 5-1 ude over Eintracht Frankfurt.

Leverkusen, der allerede er sikker på at vinde det tyske mesterskab, har dermed fortsat ikke tabt i hele denne sæson.

Det forlængede samtidig Leverkusens vanvittige stime som ubesejret. Det drejer sig på tværs af alle turneringer om 48 kampe i træk uden nederlag.