Manchester City henter sejr efter anklage om regelbrud

Rodri fejrer scoringen til 1-0, da Manchester City søndag slog Aston Villa med 3-1. Foto: Phil Noble/Reuters
Manchester City varmede op til onsdagens slag mod førerholdet Arsenal med en 3-1-sejr over Aston Villa.

Manchester City minimerede søndag afstanden til førerholdet Arsenal forud for onsdagens topbrag mellem de to klubber i Premier League.

Med en 3-1-sejr på hjemmebane over Aston Villa har Pep Guardiolas mandskab nu blot tre point op til Arsenal.

Dermed udnyttede City, at førerholdet dagen forinden måtte nøjes med uafgjort mod Brentford.

Det har været en begivenhedsrig uge for City, der mandag af Premier League blev anklaget for brud på det økonomiske reglement fra 2009 til 2018.

Viser det sig, at der er blevet snydt, kan det ifølge engelske medier koste City-holdet point i tabellen.

Sagen uden for kridtstregerne lod dog ikke til at påvirke City-spillerne det store inde på fodboldbanen mod Aston Villa, hvor værterne allerede tog føringen i fjerde minut.

Her headede Rodri ved forreste stolpe bolden ind bag Emiliano Martínez i gæsternes mål efter et City-hjørnespark.

Erling Haaland var ophavsmand til Ilkay Gündogans 2-0-træffer fem minutter før pausen.

Haaland løb fra Villa-forsvaret og lokkede Villa-keeper Emiliano Martínez væk fra målstregen. Herfra lagde nordmanden bolden på tværs til Gündogan inde foran mål.

Riyad Mahrez øgede til 3-0 på et straffespark før pausen, efter at Jack Grealish var faldet i feltet.

En opspilsfejl fra City på egen banehalvdel efter en times spil førte til Aston Villas reducering. Douglas Luiz sendte en skarp aflevering op til Ollie Watkins, der reducerede til 1-3.

Målet gav gæsterne selvtillid, og Villa-spillerne fik sat nogle fine angreb sammen, og der var optræk til flere målchancer.

Mahrez burde dog have udbygget City-føringen seks minutter før slutfløjt, da han fri foran mål tordnede bolden langt over.

Arsenal topper Premier League med 51 point for 21 kampe. Manchester City har 48 point - endda for en kamp mere. De to hold mødes onsdag på Arsenals hjemmebane.

Manchester United har 46 point på tredjepladsen for 23 kampe. Aston Villa har 28 point midt i tabellen.