Medaljeslugeren Jon vandt medalje i samtlige syv løb

Lokale vandhunde i hopla ved østdanske mesterskaber

De lolland-falsterske svømmere tog for sig af medaljerne ved de østdanske mesterskaber i Taastrup Svømmehal.

Men en enkelt svømmer overstrålede alle: Jon Thonesen fra Svømmeklubben Syd. Han stillede op i syv seniorløb - og vandt medalje i dem alle. Jon Thonesens høst fordelte sig på to guld-, to sølv- og tre bronzemedaljer.

Og bagefter sparede hans træner Bo Røse ikke på superlativerne:
- Jon var fabelagtigt svømmende. Det er imponerende, at han svømmer op til sit bedste, når han stiller op i syv løb med indledende heat om formiddagen og finaler om aftenen.

Andre Syd-vindere

Anna Munk Andersen svømmede karrierens hurtigste 200 meter rygsvømning, hvilket rakte til sølvmedalje hos seniorkvinderne. Foto: Jan Knudsen

Svømmeklubben Syd havde mange andre medaljevindere end Jon Thonesen. Emma Wael vandt juniorpigernes 400 meter crawl i tiden 4.31,16, ligesom hun vandt sølv på 200 meter crawl i 2.10,53 og bronze på 800 meter i 9.22,32. Derudover var Emma Wael med til at vinde bronze i 4x100 meter crawl sammen med Karen Nielsen, Pernille Hansen og Katja Løje. Kvartetten brugte 4.05,69 minutter. Emil Klingberg vandt guld i seniorernes 100 meter brystsvømning i 1.05,67 samt på 200 meter distancen, som han tilbagelagde på 2.24,62 minutter. Martin Pedersen blev femdobbelt medaljevinder, da han vandt sølv i såvel juniorernes som seniorernes 800 meter fri i 8.26,94 minutter og bronze både hos juniorerne og seniorerne på 1500 meter crawl i 16,01,20, som er personlig rekord. Derudover vandt han bronze på 400 meter crawl i 4.07,09. Katja Løje supplerede bronzen i holdkappen med en bronzemedalje i juniorpigernes 200 meter rygsvømning i 2.30,01.

Jon og Anna på toppen

Nakskov Svømmeklubs to profiler Jon Pommersgaard og Anna Munk Andersen imponerede også STORT. Jon Pommersgaard vandt guld i juniorernes 100 meter brystsvømning i 1.07,28 og blev nummer otte hos seniorerne i 800 meter crawl, hvor han forbedrede en 30 årig klubrekord med godt et sekund, så den nu er på 8.52,65 minutter. Anna Munk Andersen svømmede sin hidtil bedste 200 meter rygsvømning, hvor hun kappede næsten tre sekunder af sin personlige rekord, som nu er på 2.23,97 minutter. Det rakte til en smuk sølvmedalje hos seniorerne for den 17-årige Nakskov-svømmer. - Fælles for Jon og Anna er, at de træner ti gange om ugen, hvilket de har mulighed for, da de begge går på Sportscollege, fortæller træner Per Jacobsen, som især var imponeret af sine to topsvømmere. - Men også vores helt unge svømmere gjorde det godt, bemærker Nakskov-træneren.

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt