Milan jagter europæiske pladser med smal hjemmesejr

Chilenske Matias Fernandez bragte AC Milan foran 1-0 i hjemmesejren over Genoa i den bedste italienske række. Foto: AP/Antonio Calanni

Milan spillede sig på sjettepladsen i Serie A med en 1-0-sejr over Genoa, mens Inter fik uafgjort i Torino.

AC Milan holdt lørdag aften liv i håbet om at spille europæisk fodbold i næste sæson, da storklubben hjemme besejrede Genoa 1-0.

Dermed hentede Milan tre vigtige point, som sendte klubben op på sjettepladsen i Serie A med 53 point.

Foran ligger bysbørnene fra Inter med to point mere efter 2-2 ude mod Torino tidligere lørdag. Dermed indtager Inter aktuelt den femteplads, der udløser billet til Europa League.

Milan begyndte at sætte sig mere og mere på opgøret mod Genoa efter det første kvarter, og efter 34 minutter gav det udbytte.

Efter nogle hurtigere Milan-kombinationer endte bolden hos Matias Fernandez, og tæt på mål lobbede chileneren bolden over den fremadstormende Genoa-keeper Eugenio Lamanna.

Milan gik derfor til pause foran 1-0 efter en første halvleg, hvor Genoa ikke formåede at komme til meget.

Milan var ikke tvunget til at forcere i anden halvleg, og holdt fast i bolden og kom også til chancer, der kunne have givet en større sejr.

For Inter var der ikke lige så meget succes tidligere lørdag.

Her snublede Milano-klubben i pointjagten med det uafgjorte resultat ude mod Torino.

Her så den engelske keeper Joe Hart skidt ud efter 27 minutter, da gæsterne kom foran 1-0.

Geoffrey Kondogbia snød et par Torino-forsvarere og tog nogle træk ind i feltet, hvor han sparkede på mål.

Den flade afslutning burde Joe Hart have holdt fast i, men på forunderlig vis fik målmanden fumlet bolden i mål.

Daniele Baselli udlignede for hjemmeholdet seks minutter senere, og Torino kom også foran efter 59 minutter, da Afriyie Acquah bankede bolden i nettet.

Glæden holdt dog kort, da gæsternes Antonio Candreva udlignede til slutresultatet i det 62. minut.

Juventus topper ligaen med 70 point foran AS Roma og Napoli med henholdsvis 62 og 60 point.

Både Juventus, AS Roma, Napoli og Lazio i top-4 spiller søndag i ligaen.