NFH kunne ikke stå distancen i Viborg

Mia Svele var ene om for alvor at true Viborg-forsvaret, da NFH tabte 28-22 på udebane mod Viborg. Foto: Johnny Pedersen.
Sæsonen er reelt slut for NFH, der misser DM-semifinalerne.

VIBORG, FOLKETIDENDE: Femte og næstsidste spillerunde i slutspillet blev endestationen for NFH i kampen om det danske mesterskab.

Falstringerne skulle bruge en sejr i Viborg for at holde liv i håbet, men det var man som kampen skred frem langt fra.

Det så ellers ganske glimrende ud efter et kvarters spil. Da førte NFH med 7-5 og tvang hjemmeholdet til en del fejl i angrebsspillet. Cecilie Greve var også varm i målet og snubbede blandt andet et straffekast fra den tidligere NFH-fløj Lærke Nolsøe.

Men så sneg der sig også fejl ind i den anden ende, hvor afslutningerne blev brændt på Anna Kristensen i Viborg-målet. Det straffede værterne i den modsatte ende og efter uafgjort 8-8 trak Viborg fra op mod halvlegspausen, hvor stillingen var 16-11.

En skidt udgang på en halvleg, der ellers gav lovende løfter.

De fem mål som Viborg førte med ved pausen, blev, måske lidt som ventet, en for stor mundfuld for NFH, der aldrig for alvor formåede at skabe spænding om udfaldet og den samlede semifinaleplads.

Så skulle de tre åbne muligheder ved stillingen 21-17, hvor både Kristina "Mulle" Kristiansen, Amalie Wulff og Elma Halilcevic brændte i hel fri position, være gået i kassen.

I stedet udbyggede Mathilde Rivas-Toft til 22-17 med 12 minutter igen, og så var slaget tabt.

Det sluttede med en Viborg-sejr på 28-22.

Med nederlaget har NFH udspillet sin rolle i DM-slutspillet og mangler en enkelt kamp mod København på hjemmebane næste onsdag, der er helt uden betydning.

Læs mere om kampen i Folketidende torsdag.

• Kvindehåndbold slutspil: Viborg HK - Nykøbing Falster Håndbold