NFH slog til i Smilets By: Aarhus United knust i anden halvleg

Det lignede længe en jævnbyrdig forestilling, men i de sidste ti minutter satte NFH trumf på mod Aarhus United.

AARHUS, FOLKETIDENDE: For anden gang på otte dage lykkedes det NFH at slå Aarhus United.

Sidste tirsdag måtte aarhusianerne lade livet i pokalturneringen til NFH, og onsdag aften var det tid til revanche i Håndboldligaen.

Den fik Aarhus United ikke.

Det kunne ellers godt se sådan ud efter de første 30 minutter. NFH kom udmærket fra start, og kom også foran 6-4 og 9-7, men gik så angrebsmæssigt i stå op mod pausen, hvor der blev brændt alt for meget på Aarhus-keeper Louise Bak Jensen, mens forsvaret blev usikkert og trykket alt for fladt, så værternes skytter kom alt for tæt på og gjorde betingelserne svære for Catharina Fiskerstrand Broch i målet.

Ved halvtid stod der 16-13 til Aarhus United på måltavlen i den store Djurslands Bank Arena, men hjemmeholdet fik en sen udvisning, og da NFH startede med bolden efter pausen lykkedes det at reducere hurtigt.

Igen var Amalie Wulff, nøjagtig som i søndags mod Silkeborg-Voel, nøglen til at løsne NFH's angrebsspil op.

Hendes styrke i duellerne og vilje til at tage nogle tæsk, gav plads til Alberte Kielstrup og Mona Obaidli, og ved stillingen 18-18 var der igen kontakt efter ni minutter af anden halvleg.

Kampen balancerede på et knivsæg og NFH havde flere gange mulighederne for at trække væk, men brændte en overgang for meget igen.

Med ti minutter tilbage var det stadig helt lige ved 23-23, men så meldte rutinerede Cecilie Greve sig igen på banen. Målvogteren snuppede tre afslutninger på stribe, og det var signalet til at NFH trak afgørende fra.

Fem gang i træk scorede NFH uden at Aarhus United kunne svare igen, og dermed var kampen afgjort.

Aarhusianerne havde ikke mere at komme med, og falstringerne kunne trække sig tilbage med en sikker og vigtig sejr på 31-25.

Med sejren konsoliderer NFH fjerdepladsen i Håndboldligaen inden næste onsdags kamp mod oprykkerne fra Bjerringbro.