NHL-kamp starter med slagsmål og ti udvisninger

Fra kampens start begyndte spillere fra New York Rangers og New Jersey Devils at slås på isen. Foto: Bruce Bennett/Ritzau Scanpix
New York Rangers og New Jersey Devils indledte NHL-kamp med slåskampe to og to. Otte spillere fik matchstraf.

NHL-kampen mellem New York Rangers og New Jersey Devils fik en noget aparte start natten til torsdag dansk tid.

Kampen var blot to sekunder gammel, da de startende spillere på isen røg i flæsket på hinanden i nævekampe én mod én, og fem spillere fra hvert hold blev udvist prompte.

Fire spillere fra hvert hold blev endda idømt matchstraf, hvilket er lig med en udvisning for resten af kampen. To spillere slap billigere med fem minutter i straffeboksen.

Årsagen til de øjeblikkelige slagsmål skal findes i en tidligere episode med Rangers-spilleren Matt Rempe, der har skabt ballade i en kamp mod Devils.

I marts blev han idømt fire dages karantæne for en albue mod Devils' Jonas Siegenthaler.

Det så ud til at være aftalt på forhånd, da spillerne straks efter kampens igangsætning smed handskerne og kastede sig ud i slåskampe, men Devils-spilleren Kurtis MacDermid, der tog del i løjerne, afviser, at det var arrangeret.

- Jeg anede ikke, at det skulle ske. Det var bare noget, der opstod i øjeblikket, hævder MacDermid ifølge NHL's hjemmeside.

Rangers-backen Adam Fox, der så slåskampene fra bænken, roser voldelighederne.

- Det er ikke sådan, at vi ville forsøge at lave en farce derude, det er bare fyre, der bakker hinanden op. Jeg synes, at alle gjorde et godt stykke arbejde med at stå op for hinanden, siger Adam Fox og får opbakning fra sin træner:

- Vores drenge reagerede på det, der skete på isen. Jeg synes, de gjorde et fantastisk stykke arbejde alle fem, siger Peter Laviolette.

Rangers vandt selve ishockeykampen med 4-3. Hjemmeholdet førte 2-0, men kom bagud med 2-3, inden kampen blev vendt på hovedet igen i tredje periode.