OB tæt på plads i pokalfinalen efter medrivende udesejr

OB-spillerne kunne juble over Max Fengers 1-0-mål mod Sønderjyske kort før pausen. OB endte med at vinde pokalkampen i Haderslev med 2-1. Der er returkamp i Odense om en uge. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Indskiftede Troels Kløve blev matchvinder i OB's 2-1-sejr i Haderslev, som nu er nær en plads i pokalfinalen.

OB har det ene ben i finalen, efter at mandskabet onsdag slog Sønderjyske 2-1 på udebane i den første af to semifinaler i Sydbank Pokalen.

Indskiftede Troels Kløve blev matchvinder efter 83 minutters spil i en underholdende fodboldkamp, hvor begge hold gik offensivt til værks.

OB's Max Fenger og Sønderjyskes Peter Christiansen var de to øvrige målscorere.

Opgøret igennem spillede Sønderjyske sig frem til de største muligheder. Især i venstre angrebsside overrumplede backen Marc Dal Hende OB-forsvaret flere gange.

Trods det sønderjyske overtag formåede hjemmeholdet kun at score en enkelt gang.

Omvendt var OB-spillerne effektive i den offensive del af banen, da de udnyttede to af deres få store chancer.

Sønderjyske dominerede første halvleg og tilspillede sig også den første store chance efter 17 minutter, da offensivspilleren Peter Christiansen tæt under mål headede bolden lige over overliggeren med baghovedet.

Men Sønderjyske fik ikke udnyttet sit momentum, og så var det OB, der bragte sig foran 1-0.

Først sparkede Emmanuel Sabbi på stolpen, hvorefter angriber Max Fenger sparkede bolden ind i et tomt mål et minut før pausen.

Hjemmeholdet slog dog kapital af sin offensive tilgang fem minutter efter sidebyttet, da Peter Christiansen efter en dribletur resolut sparkede bolden op i nettaget og forbi OB-målmanden til 1-1.

Efter 83 minutters spil svarede OB igen, da indskiftede Troels Kløve scorede til slutresultatet 2-1 på oplæg af indskiftede Bashkim Kadrii.

Returkampen i Odense spilles torsdag i næste uge.