Odense sætter brat stopper for stærk vestjysk håndboldstime

Althea Reinhardt viste stor VM-form i onsdagens afklapsning af Ringkøbing. (Arkivfoto). Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Efter fem kampe i træk uden nederlag tabte Ringkøbings håndboldkvinder til topholdet Odense.

Ringkøbing er sjældent spået store chancer mod Odenses håndboldstjerner, men fem kampe i træk uden nederlag gav vestjyderne selvtillid før onsdagens møde med topholdet.

Spændingen udeblev imidlertid fuldstændig i opgøret, som de gæstende fynboer førte med ti mål ved pausen, før sejrscifrene endte på 37-24.

Odense ligger nu side om side med Ikast. Begge hold har 18 point, men må spejde langt efter Team Esbjerg, som har maksimale 22 på førstepladsen.

Nogle gange skal et hold spille sig varmt, før klasseforskellen begynder at vise sig. Det var ikke tilfældet, da onsdagens kamp blev sat i gang.

Inden der var spillet to minutter havde Thale Rushfeldt Deila og Helena Elver bragt Odense foran 3-0, og efter fem minutter var føringen vokset til 7-1.

Med andre ord blev de håbefulde fans af hjemmeholdet mindet om, at en god stime som ubesejret ikke nødvendigvis øger chancerne, når nogle af de bedste kigger forbi.

Landsholdsmålvogter Althea Reinhardt reddede mere end halvdelen af de bolde, der blev sendt hendes vej i første halvleg, og med en scoringsprocent på knap 87 var Odenses målproduktion nærmest ustoppelig frem mod pauseføringen på 20-10.

Det blev bedre for værterne efter pausen, hvor pointfordelingen de facto havde fundet sted. Odense var kun tre mål bedre, men tog uden skyggen af tvivl to point med hjem over Lillebæltsbroen.

Den modsatte vej tog Viborg HK efter at have banket Ajax København 39-20 i hovedstaden.

Ajax har stadig ikke fået point i sæsonen, mens Viborg har 12 point på sjettepladsen.

Nykøbing Falster Håndboldklub er på fjerdepladsen efter at have slået Aarhus United 31-25 på udebane.

• Kvindehåndbold: Odense Håndbold - Ikast Håndbold. Tredje og afgørende kamp i semifinaleserien.

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt