OL-fiasko for Mark O.

Slem, slem skuffelse for Mark O. Madsen. Nykøbing-bryderen tabte første kamp og er færdig ved OL.

Den 23-årige bryder Mark O. Madsen fra Nykøbing F. tabte en højdramatisk første runde ved OL i Beijing.

Mark O. tabte i to perioder med cifrene 0-4, 1-3 til russeren Varteres Samurgashev.

Nykøbingenserens eneste håb var derefter, at russeren gik i finalen. I det tilfælde ville den danske VM-sølvvinder genindtræde i turneringen i kampen om bronze. Men det skete ikke: Varteres Samurgashev tabte i kvartfinalen til en ungarer.

Mark O.'s første og eneste kamp var jævnbyrdig. De to brydere var helt lige i den stående brydning, som i begge perioder sluttede uden point. Dermed lå afgørelsen i parterre (liggende brydning), hvor Mark O. i begge perioder havde lodtrækningsheldet og skulle koble først.

I begge perioder kiksede Mark O. sit angreb i parterre, mens russeren scorede point.

I første periode var nykøbingenseren på sejrskurs til, der manglede ganske få sekunder. Hvis blot han holdt stand, ville han få et point for at "overleve" russerens angreb og dermed vinde perioden. Men russeren fik skubbet Mark O. ud til sidst og vandt perioden 4-0.

I anden periode gentog mønsteret sig. Ingen af bryderne scorede point i stående brydning. Mark O. skulle koble først og fik ikke noget ud af det.

Da russeren skulle koble, kom der dramatik. Mark O. blev idømt en straf på to point for ikke at ligge ordentligt i parterre. Alle kort var nu på russerens hænder, men Mark O. Madsen kom fri af angrebet og havde små 25 sekunder til at score de nødvendige tre point. Det lykkedes imidlertid ikke.

Samurgashev er OL-guldvinder fra 2000 og OL-bronzevinder fra 2004, så det kan blive tredje OL i træk, at han vinder medalje. Han er desuden verdensmester fra 2003 og 2005.

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt