Olic og Bayern leger sig i CL-finalen

Bayern München er klar til finalen i Champions League, efter at tyskerne vandt med 3-0 ude over franske Lyon. Kroatiske Ivica Olic scorede alle tre mål.

Bayern München er blot en enkelt sejr fra at kunne kalde sig Europas bedste klubhold, efter at sydtyskerne tirsdag spillede sig frem til finalen i Champions League.

Det skete med en sejr på 3-0 hos franske Lyon. Tyskerne vandt det første opgør med 1-0 og er samlet videre med 4-0.

Ivica Olic blev tremålsskytte, da han åbnede og lukkede scoringen for Bayern München, der ikke mødte megen modstand på vej mod finalen, der spilles i Madrid den 22. maj.

Den kroatiske angriber udnyttede efter 26 minutter en tværpasning fra Thomas Müller, der vandt en duel med to franskmænd. Olic drejede rundt om sig selv, og det efterfølgende forsøg gik sikkert i mål til 1-0.

Allerede på det tidspunkt havde gæsterne haft flere chancer og vist større vilje end hjemmeholdet. Midtvejs i anden halvleg blev det til 2-0, da Olic løb bag om Lyon-forsvaret og sendte en stikning fra Hamit Altintop i mål. Et kvarter før tid headede kroaten også gæsterne foran med 3-0.

Ligesom i det første opgør i Tyskland virkede Lyon passiv i nærkampene, og det blev ikke til mange farlige aktioner. Et par gange havde franskmændene mulighed for at score, men skarpheden var helt fraværende.

Efter en halv time trykkede Michel Bastos en oplagt mulighed forbi mål. Det samme gjorde indskiftede Bafetimbi Gomis efter pausen, mens Sidney Govou også havde et udmærket skudforsøg.

De største chancer tilspillede Bayern München sig. Arjen Robben voldte på højrekanten hjemmeholdet store problemer med sine skarpe driblinger og overrumplende skud.

10 minutter efter pausen servicerede Robben holdkammeraten Bastian Schweinsteiger, der var meget tæt på at score et fænomenalt mål på et drønende langskud.

Franskmændene mistede det sidste mod, da anføreren, Cris, efter en time fik rødt kort efter to advarsler, den ene for at klappe af dommeren.

Onsdag tager Uefa stilling til, om Bayerns store stjerne, Franck Ribéry, kommer med i finalekampen, efter at han blev udvist i det første møde med Lyon. Uefa skal således tage stilling til, om franskmanden skal nøjes med en karantænedag eller have to.

I finalen skal Bayern München møde enten Barcelona eller Inter, der mødes onsdag i Spanien. Inter vandt det første opgør med 3-1.

Bayern München har fire gange tidligere vundet Champions League eller mesterholdenes Europa Cup. Senest i 2001, hvor tyskerne slog spanske Valencia.