Real Madrid vender nyt truende nederlag til sejr

Vinicius Junior klapper til bolden og udligner for Real Madrid, som fik hevet tre point med hjem fra Gran Canaria. Foto: Borja Suarez/Reuters
Las Palmas var foran indtil midtvejs i anden halvleg, men så slog Carlo Ancelottis comebackhold til igen.

For anden weekend i træk var Real Madrid bagud langt inde i anden halvleg, og for anden weekend i træk blev det alligevel til tre point for hovedstadsklubben.

Med 2-1 ude over Las Palmas går Carlo Ancelottis mandskab alene i front af La Liga. Real Madrid har 54 point, mens Girona er på 52 point.

Girona har stjålet overskrifterne som denne sæsons sensationshold. Og med rette. Men oprykkerne fra Las Palmas er også i gang med en fantastisk sæson.

Holdet fra Gran Canaria ligger i den gode halvdel af tabellen og er sågar i spil til de europæisk pladser.

De første 45 minutter var en slidsom affære at komme igennem som tilskuer. Der var langt mellem de store chancer og det polerede fodboldspil for begge hold.

Real Madrid led offensivt i fraværet af karantæneramte Jude Bellingham. Den tyngde og fysiske tilstedeværelse især omkring feltet, som han normalt bringer, kunne erstatningen Brahim Díaz slet ikke matche.

Las Palmas fik efter pausen mere kvalitet i kontraspillet. En fantomredning af Andriy Lunin forhindrede i første omgang en føring til hjemmeholdet, men efter 53 minutter kunne størstedelen af de godt 32.000 tilskuere bryde ud i jubel.

Sandro Ramirez assisterede flot på en kontra, og Javier Muñoz satte tværpasningen ind via en lille afretning på Nacho.

Las Palmas har ikke slået Real Madrid hjemme siden en meriterende 4-2-sejr i 2001. En del af forklaringen er også, at Las Palmas har haft mange sæsoner i næstbedste række.

Det blev heller ikke til tre point for øboerne lørdag. Scoringen fik vækket Real Madrid, og især Vinicius Junior begyndte at vise sig frem.

Efter 65 minutter tæmmede han flot en chipbold fra Eduardo Camavinga og halvflugtede den ind med venstrefoden.

Las Palmas' besøg i og omkring Lunins feltet blev sjældne, og til sidst gik det også galt for hjemmeholdet.

På et hjørnespark efter 84 minutter steg indskiftede Aurélien Tchouaméni op og headede sejrsmålet ind.