Annonce
Sport

De rykker ned - han rykker op: Gehrt er fortid i Nykøbing FC

Mathias Gehrt (th) i aktion for sidste gang for Nykøbing FC i 1-5 nederlaget på hjemmebane til FC Fredericia i den netop afsluttede sæsons sidste kamp. Arkivfoto: Ingrid Riis
Den teknisk stærke midtbanespiller skifter til Superligaklubben Hvidovre.

NYKØBING: Nykøbing FC sælger ud af arvesølvet efter nedrykningen til 2. division.

Tidligere har flere rutinerede spillere forladt klubben, og nu er turen kommet til midtbanespilleren Mathias Gehrt, der ellers havde et halvt år tilbage af sin kontrakt, men for en mindre sum skifter til den nyoprykkede Superligaklub Hvidovre IF.

Kontrakten med Nykøbing FC blev ellers forlænget med et år for bare et halvt år siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udsigten til at spille Superliga i stedet for 2. division, som han har prøvet en enkelt gang før med Nykøbing FC, var for fristende til, at han kunne sige nej til Hvidovre, og som 31-årig var det muligheden for at spille i landets bedste række igen, som han gjorde for Brøndby helt tilbage i 2013.

Derfra tog han på udenlandseventyr i hollandske ADO Den Haag. I 2016 kom hen retur til Danmark og FC Helsingør, inden turen gik til FC Roskilde, hvor han var kørt lidt ud på et sidespor, da Nykøbing FC hentede ham til Falster på sommertransfervinduets sidste dag i august 2018.

Vemodigt

- Det er meget vemodigt at skulle forlade Nykøbing FC, for det er en klub, jeg har været utrolig glad for at være i og haft min allerbedste tid fodboldmæssigt. Claus Jensen har været en utrolig inspirerende træner for mig, og jeg har lært ekstremt meget af ham.

- Men tilbuddet fra Hvidovre kunne jeg simpelthen ikke sige nej til, også min alder taget i betragtning, så var det nok ikke et tilbud, jeg ville få igen, siger den nu tidligere NFC-spiller, der er taknemmelig for, at klubben gav ham lov til at rejse.

- De kunne jo bare have beholdt mig, men jeg er virkelig glad for, at de lod mig gå, så jeg kunne afprøve den her mulighed. Det viser bare, hvad det er for nogle gode mennesker, der er i Nykøbing FC, siger Mathias Gehrt, der fortsat vil følge sin nu tidligere klub.

- Jeg vil altid være stor fan af Nykøbing FC og vil følge dem tæt i fremtiden, og hvem ved, måske vender jeg tilbage en dag. Det vil jeg bestemt ikke afvise, siger Mathias Gehrt, der nu skifter køreturen til Nykøbing ud med en cykeltur til Hvidovre Stadion, der kun ligger 300 meter fra hans bopæl.

Efter 149 kampe i den mørkeblå trøje og 23  mål på kontoen er det altså tid til at sige farvel til Mathias Gehrt, der har været en grundpille i den måde, træner Claus Jensen gerne vil spille fodbold på med hovedvægt på sikkert pasningsspil og hurtig boldomgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stort aftryk

- Mathias har sat store aftryk i hans fem år i klubben både på og udenfor banen. En fantastisk person og leder og en fremragende fodboldsspiller.

- Fra første dag i klubben mødte han op med en lyst til hele tiden at blive dygtigere, men også en lyst til at lære fra sig til vores mange talentfulde unge spillere og give noget tilbage, som er en grundlæggende del af at være NFC’ er, siger cheftræner Claus Jensen, der er glad for, at Mathias Gehrt får chancen for at spille Superliga-fodbold.

- Jeg glæder mig meget på Mathias vegne, at han nu får mulighed for igen at vise sig frem på højeste niveau i Danmark, som hans talent berettiger til, og jeg er stolt over, at vi i Nykøbing FC har været medvirkende til, at dette nu sker.

Mathias Gehrt har skrevet en to-årig kontrakt med de tidligere tredobbelte danske mestre fra Hvidovre, der er tilbage i Superligaen for første gang i 26 år.

  • 157A8350
    Mathias Gehrt (th) i aktion for sidste gang for Nykøbing FC i 1-5 nederlaget på hjemmebane til FC Fredericia i den netop afsluttede sæsons sidste kamp. Arkivfoto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Lolland

Vil skabe unikke totaloplevelser: Men laver nyt millionunderskud

Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Lolland

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt

Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Annonce
Annonce
Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik