Sen Alba-scoring sender Barcelona tættere på guldet

Jordi Alba blev skiftet ind i kampens 76. minut og scorede sejrsmålet kort efter. Foto: Lluis Gene/Ritzau Scanpix
Uden at vise mesterklasse tog Barcelona et stort skridt mod det spanske mesterskab. Real Madrid tabte.

Guldmedaljerne kommer næppe i fare for FC Barcelona, men det var ikke meget mesterskabsklasse, de formentlig kommende spanske mestre viste tirsdag aften mod Osasuna.

Hjulpet af en times overtal vandt storfavoritten 1-0 foran egne fans, der trods sejren næppe kommer til at huske kampen ret længe.

Langt henad vejen var det nemlig en søvndyssende og tempofattig forestilling, der først livede lidt op mod slutningen, da Barcelona omsider fik etableret noget, der lignede et pres.

Indskiftede Jordi Alba scorede sejrsmålet fem minutter før tid, da han narrerede Osasuna-målmand Aitor Fernandez med et skud ved nærmeste stolpe.

Flere Osasuna-spillere tog sig til hovedet i ærgrelse. Gæsterne havde forsvaret sig klogt og effektivt, selv om stopperen Jorge Herrando blev smidt ud allerede efter 27 minutter.

Herrando rev Barcelonas Pedri omkuld i en friløber, og det gjorde selvsagt ikke opgaven lettere for holdkammeraterne.

Noget stormvejr kom de dog aldrig i, for Barcelona kom ikke ud af andet gear. Spillet var langsomt og manglede fantasi, og det blev kun til enkelte store chancer.

Frenkie de Jong flugtede lige på Fernandez fra tæt hold, og Robert Lewandowski fik annulleret en scoring for offside. Til sidst sørgede Alba dog for forløsningen.

Andreas Christensen var i Barcelonas startopstilling, men blev skiftet ud tidligt i anden halvleg. Han og holdkammeraterne er 14 point foran Real Madrid, der senere tirsdag tabte 0-2 på udebane til Real Sociedad.

Kampens første scoring faldt kort inde i anden halvleg efter en fejl af Real Madrids Eder Militao.

Den brasilianske stopper glemte at kigge sig for, da han spillede bolden på tværs af eget felt. Den havnede hos Sociedads japaner Takefusa Kubo, der let kunne score.

Ondt blev værre for madrilenerne, da Dani Carvajal efter en times spil blev udvist efter sin anden advarsel. Og fem minutter før tid kunne baskerne endegyldigt afgøre kampen.

Den indskiftede angriber Ander Barrenetxea trak ind venstre side og huggede bolden hårdt ind ved nærmeste stolpe.

Både Barcelona og Real Madrid mangler fem kampe. Barcelona kan blive mester i næste runde med en sejr i lokalderbyet mod Espanyol.