Sene United-scoringer tager livet af pokaloverraskelse

Antony bragte Manchester United foran midt i første halvleg. Foto: Phil Noble/Reuters
Manchester United er klar til pokalsemifinale trods visse problemer med Charlton fra tredjebedste række.

Manchester United og Newcastle er som de første hold klar til semifinalen i den engelske Liga Cup.

De to formstærke Premier League-hold gjorde det forventede på hjemmebane mod henholdsvis Charlton og Leicester.

United havde dog overraskende problemer med en modstander, der normalt fører sig frem på tredje klasse.

Storklubben vandt godt nok 3-0, men de to sidste mål kom i slutminutterne af en kamp, hvor storfavoritten havde svært ved at komme op i gear.

Måske skyldtes de spillemæssige problemer, at United-manager Erik ten Hag havde skiftet voldsomt ud på sit hold.

En stribe sædvanlige bænkevarmere var med fra start. Der var debut til 17-årige Kobbie Mainoo, mens blandt andre Christian Eriksen kunne hvile stængerne.

Trods stor spildominans skabte United ikke alverden, og der skulle en enkeltmandspræstation af Antony til at sprætte Charltons defensiv op midt i første halvleg.

Fra en position lidt uden for feltet i højre side drejede brasilianeren perfekt bolden ind i fjerneste målhjørne.

Efter en time kom Eriksen på banen sammen med andre stamspillere som Marcus Rashford og Casemiro.

Eriksen fik en skudchance fra seks meter, men en forsvarer fik kastet sig imellem og blokeret forsøget.

Først i kampens allersidste minutter fik United endegyldigt taget livet af gæsterne, da Rashford var på pletten i 90. og 94. minut.

Favoritsejr var der også på St. James' Park, hvor hjemmeholdet Newcastle ekspederede Leicester ud af turneringen.

Det var helt i tråd med spil og chancer, da den lange forsvarer Dan Burn efter en time bragte sit hold foran. Joelinton øgede til 2-0 18 minutter før tid.

Onsdag findes de to sidste semifinalister, når Nottingham Forest møder Wolves og Southampton tager imod Manchester City.