Sent straffespark sikrer FC Nordsjælland point i Horsens

FC Nordsjælland scorede både kampens første og sidste mål i 2-2-opgøret mod AC Horsens. Foto: Scanpix/Frank Cilius

Det lignede en Horsens-sejr på hjemmebane, men FC Nordsjælland udlignede til 2-2 på et sent straffesparksmål.

AC Horsens og FC Nordsjælland spillede onsdag aften uafgjort 2-2 på Casa Arena i Horsens. Horsens er dermed oppe på ni kampe uden sejr.

Det uafgjorte resultat rykker ikke noget i tabellen, hvor Horsens fortsat er nummer seks og FC Nordsjælland er nummer tre. Pointtabet til FC Norsjælland giver dog FC København muligheden for at gøre bronzedysten tættere.

Horsens-manager Bo Henriksen havde skiftet fem mand ud i sit holds startopstilling i forhold til holdets seneste kamp, og det havde umiddelbart en positiv effekt.

Horsens sad tungt på spillet i store dele af første halvleg, og fik tilkæmpet sig flere dødbolde, som gæsterne havde svært ved at håndtere. En enkelt gang måtte bolden reddes på stregen.

Trods det store spilovertag til hjemmeholdet var det FC Nordsjælland, som bragte sig foran, da angriberen Ernest Asante spurtede fra sin direkte oppasser og scorede til 1-0 efter 25 minutters spil.

Føringen holdt dog ikke længe, da Horsens-midtbanespilleren Simon Ayo Okosun steg til vejrs og ganske fortjent headede 1-1-målet ind blot fire minutter efter Asantes fuldtræffer.

FC Nordsjælland fik bedre styr på spillet i anden halvleg, og Horsens havde ikke helt samme energi som i første halvleg, men formåede stadig at true nordsjællænderne på dødbolde.

Horsens arbejdede sig siden tilbage i kampen, og det så ud til at give bonus.

Ti minutter før tid bragte Horsens sig foran efter en dødbold. Bolden havnede hos Mads Juel Andersen, og forsvarsspilleren helflugtede elegant bolden op i målhjørnet til 2-1.

Målet var dog ikke nok til at sikre sejren. I det 88. minut fik gæsterne tilkendt et straffespark, som anfører Mathias Jensen sikkert scorede på til slutresultatet 2-2.

• Alka Superliga-kampen mellem AC Horsens og FC Nordsjælland på Casa Arena 18. april 2018.

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting