Silkeborg afværger nederlag efter sent drama mod Randers

I sin optræden nummer 13 kom svenske John Björkengren for første kamp på tavlen for Randers FC. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC var længe på sejrskurs, men det endte 1-1 hos Silkeborg efter Callum McCowatts udligning.

Både Randers og Silkeborg kunne dufte sejren, men det endte 1-1 i fredagens superligaopgør, der for alvor livede op i afslutningen.

John Björkengren bragte i første halvleg Randers på sejrskurs, og et uinspireret Silkeborg-hold havde frem til slutfasen ingen kvalificerede modsvar.

Men først udlignede indskifteren Callum McCowatt, og siden fik Silkeborg også chancen for at sejre. Men Randers-keeper Patrik Carlgren pillede flot Søren Tengstedts straffespark.

Randers har på niendepladsen nu 15 point efter 15 kampe, mens Silkeborg på tredjepladsen har 27 point.

Silkeborg åbnede fredagens opgør bedst og truede med flere farlige omstillinger i en livlig indledning, men et hurtigt åbningsmål udeblev for de uskarpe værter.

I stedet kom Randers på 1-0 efter godt 20 minutter, da den svenske midtbanespiller John Björkengren kom først på bolden og prikkede Daniel Høeghs hovedstødsoplæg i nettet for næsen af Silkeborg-keeper Nicolai Larsen.

Målet blev først godkendt efter en grundig vurdering af VAR, da det faldt efter et hjørnespark med hård kamp om positionerne og bolden i feltet, og Randers blev med træfferen det første udehold til at score mod Silkeborg i seks kampe på Jysk Park.

Silkeborg fik udlignet sent og havde også chancen for at sikre sejren, men det endte 1-1 på Jysk Park. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Silkeborg genfandt kontrollen med spillet frem mod pausen, men havde store problemer med at skabe åbne chancer mod et godt organiseret Randers-hold.

Kent Nielsen stillede for første gang med både Alexander Lind og Tonni Adamsen i sin frontkæde, men de to frontløbere gjorde ikke meget væsen af sig, og efter godt en time blev ligatopscorer Lind efter sin tredje målløse optræden i træk pillet ud.

Indskiftningerne ændrede dog ikke på, at Silkeborg uvant for holdet spillede langsomt og uden de helt store idéer.

Efter 70 minutter fik Adamsen sendt bolden i nettet efter et sjældent velfungerende angreb, men målet blev hurtigt annulleret, da bolden på stregen ramte backen Oliver Sonne i hovedet i en klar offsideposition.

Randers havde spredte muligheder, men forsømte at øge sin føring, og så vendte kampen i stedet på hovedet i de sidste ti minutter.

Først pandede McCowatt et indlæg fra Anders Klynge i nettet til 1-1, og siden fulgte Tengstedts mislykkede forsøg fra straffesparkspletten samt en stor og ligeledes forspildt mulighed til McCowatt i overtiden.