Skarpe Juventus dukker Napoli og overtager dukseplads

Juventus-stopperen Federico Gatti blev kampens enlige målscorer fredag aften mod Napoli. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Napoli sad på det meste af spillet, men det var alligevel Juventus, der på hjemmebane var skarpest.

Både Juventus og Napoli havde deres perioder med spillemæssigt overtag, men de zebrastribede værter var kyniske, hvilket fredag aften sikrede en 1-0-sejr over holdet fra det sydlige Italien.

Med sejren glider Juventus forbi Inter i toppen af Serie A og overtager førstepladsen. Inter er dog kun et enkelt point efter Torino-klubben og har mulighed for at tage førstepladsen tilbage lørdag aften mod Udinese.

Førstepladsen er til gengæld langt væk for den forsvarende mester, Napoli, der indtager femtepladsen og er hele 12 point efter Juventus i toppen.

Det var Napoli, der sad mest på boldbesiddelsen, men Juventus, der var farligst i kampens indledning.

Efter 20 minutter havde Juventus muligheden for at komme i front, men angriber Dusan Vlahovic brændte den store chance i Napoli-feltet.

Napoli fortsatte med at sidde på spillet og kom også frem til et par fine muligheder i første halvleg, som særligt kantspilleren Khvicha Kvaratskhelia forspildte.

Ingen af de to mandskaber havde altså taget effektiviteten med ind til første halvleg, hvilket betød, at holdene gik til pause med 0-0 på resultattavlen.

Tidligt i anden halvleg kom der hul på bylden for hjemmeholdet, da Juventus' Federico Gatti kom højest på et indlæg til den bagerste stolpe og headede den i Napoli-nettet.

Målet gav hjemmeholdet selvtillid, og efterfølgende var det Juventus, der var i kontrol i kampen.

Mod slutningen fik Napoli dog fat i kampen igen i jagten på en udligning.

Juventus stod godt imod trykket, men det lykkedes Napoli at komme frem til et par chancer for en udligning, der dog ligesom i første halvleg blev forspildt.