Skarpe Lewandowski redder Barcelona efter skrækstart

Robert Lewandowski stod for begge Barcelonas mål i 2-1-sejren mod Alaves. Foto: Joan Monfort/Ritzau Scanpix
Barcelona holder sig tæt på toppen efter en comeback-sejr mod Alaves, der scorede efter 18 sekunder.

Barcelona overlevede en mareridtsstart, da det spanske mesterhold vandt 2-1 over Alaves.

Dermed holder Barcelona sig kun to point bag Real Madrid, der ligger på andenpladsen.

Alaves kom ellers fremragende fra start. Efter kun 18 sekunder havde Alaves-angriberen Samu Omorodion lagt bolden i Barcelona-nettet til 1-0.

En god anden halvleg af polske Robert Lewandowski sikrede en Barcelona-sejr, da den målfarlige angriber scorede på hovedstød og straffespark til slutresultatet 2-1.

Det var Barcelonas etmålssejr nummer syv i de første 13 kampe i La Liga i den nuværende sæson. Den catalanske klub er fire point efter førerholdet, Girona.

Selv om Barcelona kun vandt med et enkelt mål, sad den catalanske klub på store dele af spillet.

Alaves formåede dog i store dele af kampen at komme til chancer, hvor Omorodion ud over sit mål blandt andet ramte overliggeren.

Barcelona kæmpede modsat Alaves med at spille sig til store chancer.

Men efter et indlæg af franske Jules Koundé dukkede Lewandowski op omkring straffesparkspletten og placerede et hovedstød yderligt i Alaves-målet.

I midten af anden halvleg lavede Barcelona tre udskiftninger, hvor blandt andet spanske Ferrán Torres kom ind.

Torres fik en afgørende rolle, da han efter 78 minutter blev nedlagt i Alaves-feltet og fik straffespark. Det eksekverede Lewandowski sikkert til 2-1.

De spanske mestre fik sig en forskrækkelse i kampens døende sekunder, da en Barcelona-spiller havde hånd på bolden i eget felt.

Xavi og hans tropper kunne dog ånde lettet op, da en Alaves-spiller befandt sig i offside før forseelsen.