Sønderjyske skøjter med guldet efter stort finalebrag

Jacob Schmidt-Svejstrup afgjorde den sjette DM-finale. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Efter en dybt underholdende sjette DM-finale trak Sønderjyske det længste strå og er nu dansk mester.

Hvis Vojens bliver ramt af akut byfest tirsdag aften, så er det ikke så mærkeligt.

De lokale helte fra Sønderjyske er således tilbage på den danske ishockeytrone, efter at klubben på udebane i en propfyldt arena slog Esbjerg Energy med 4-3.

Der skulle seks DM-finaler til for at finde årets guldvinder, og Sønderjyske kan med en samlet sejr på 4-2 fejre det første mesterskab siden 2015.

Den sjette DM-finale så ud til at være afgjort allerede i første periode, da Sønderjyske kom foran med 3-0, men med en enorm effektivitet kæmpede Esbjerg sig tilbage på 3-3, inden perioden var slut.

Arenaen kogte, og de mange medrejsende Sønderjyske-fans blev overdøvet, efter at de havde præget lydbilledet, mens deres helte var i front.

Jacob Schmidt-Svejstrup sørgede dog for den afgørende aktion i tredje periode. I et solotogt fra egen zone drev han pucken frem på ydersiden af Esbjerg-defensiven, inden han rundede keeper Mathias Seldrup og scorede det afgørende mål.

Jublen brød ud i udebaneafsnittet, og på isen kunne Sønderjyske-spillerne iføre sig guldhjelmene.

Allerede fra kampens indledning var Sønderjyske ovenpå, og efter knap otte minutter kom den første scoring, da Mathias Borring løftede staven og styrede en puck i knæhøjde over stregen.

Et halvt minut før pausefløjt udbyggede Villiam Haag til 2-0, da han var først over en løs puck, som han selv havde fremprovokeret med en hård afslutning.

Fem minutter inde i anden periode så Gabriel Desjardins ud til at have slået sømmet i Esbjerg-kisten, da han scorede fra en meget spids vinkel, men så vågnede vestjyderne op til dåd.

Minuttet efter sendte Philip Larsen pucken afsted mod mål, og det så egentlig harmløst ud. Men Phillip Schultz fik stokken på, så pucken ændrede retning og strøg i nettet over skulderen på Mattias Pettersson.

Med fem minutter tilbage af anden periode reducerede Frederik Bjerrum yderligere med et brag af en afslutning, og inden pausefløjt udlignede Brandon Magee efter et mønstermål i powerplay.

I den afgørende periode var begge hold tæt på, men det blev altså den imponerende solotur fra Jacob Schmidt-Svejstrup, der sendte guldet til Vojens.

• Metalligaen: Esbjerg Energy - SønderjyskE

Skeptisk overfor nyt rådhus: Frygter flere sygemeldinger