Sønderjyske slukker FC Nordsjællands gulddrømme

FC Nordsjælland var foran, men måtte afgive to point efter at have spillet 2-2 hjemme mod Sønderjyske, der leverede en solid indsats over hele linjen.

Dermed er FCN nu ni point efter FC København, der med en sejr søndag over AGF hjemme i Parken kan komme 12 point foran med kun 12 point tilbage at spille om.

Gæsterne ankom til kampen med tre sejre på stribe i bagagen. I Farum stillede Sønderjyske med fem mand i forsvaret, og det generede FC Nordsjælland, der havde svært ved at få spillet til at fungere.

Der var nemlig ikke meget plads foran gæsternes mål. Kun få gange lykkedes det FC Nordsjælland at spille sig igennem. Som da Søren Christensen med sin sjette Superliga-scoring sendte værterne i front.

Bortset fra scoringen var det sjældent, at hjemmeholdet kom frem til de helt store chancer. Omvendt var Sønderjyske farlige i omstillingerne. FCN's høje forsvarskæde var nemlig under pres fra de hurtige gæster.

Kort før pausen kastede det en scoring af sig. Patrick Mtiliga mistede bolden højt på banen, og så satte gæsterne fart på. Lasse Vibe kom helt ned til baglinjen, og herfra fandt han Johan Absalonsen, der for anden gang i sæsonen kom på tavlen.

Mens FCN havde det svært i offensiven, var der heller ikke meget at glæde sig over i forsvaret. Kort efter pausen fik Lasse Vibe lov til at score for 11. gang i sæsonen, da han uhindret fandt pladsen foran målet og headede bolden i nettet.

FCN-træner Kasper Hjulmand reagerede med en dobbeltudskiftning, og straks var der mere bid og fart over værterne. Og da Morten Nordstrand efter oplæg fra indskiftede Lasse Petry udlignede, var der igen spænding om udfaldet.

Trods en hektisk afslutning, hvor FCN-keeper Jesper Hansen diskede op med en klasseredning alene med Tommy Bechmann og Lasse Vibe, ligesom Marin Skender hev en flot redning frem i den anden ende, sluttede det hele 2-2.

Dermed kan FC København så godt som sikre sig guldet hjemme mod AGF søndag aften i Parken.

Skeptisk overfor nyt rådhus: Frygter flere sygemeldinger