Spanien tryner Skotland i det sidste kvarter

To sene scoringer sikrede Spanien en 2-0-sejr på hjemmebane mod Skotland. Foto: Jose Breton/Ritzau Scanpix
Det så længe ud til, at Skotland skulle have point, men i det sidste kvarter viste spanierne skarphed.

Det holdt hårdt for Spanien, der med hiv og sving slog Skotland 2-0 på hjemmebane med et skarpt sidste kvarter.

Skotterne kom ellers ind til opgøret med rygsækken fyldt op med selvtillid.

Det skotske hold har haft en imponerende kvalifikation indtil videre, hvor det inden torsdag aften var blevet til fem sejre i fem kampe.

Blandt andet var aftenens modstander, Spanien, i foråret besejret 2-0 hjemme på Hampden Park i Glasgow.

Det var ikke et spansk hold, der imponerede i første halvleg mod skotterne torsdag.

Skotland stod solidt defensivt og lignede fra kampens begyndelse et hold, der var tilfreds med et enkelt point.

Spanien var mest på bolden, men havde svært ved at bryde igennem den solide skotske organisation, hvilket betød, at de to hold gik til pause med 0-0 på tavlen.

Det var et bedre spansk hold, der kom ud til anden halvleg. Hjemmeholdet havde dog fortsat problemer med at skabe de store muligheder.

Det var også gæsterne, der kunne juble først.

Efter en times spil sendte formstærke Scott McTominay Skotland og de mange medrejsende skotske fans i midlertidig eufori, da midtbanespilleren fra en spids vinkel sparkede et frispark flot op i det fjerne hjørne.

Målet blev dog efterfølgende annulleret, da en skotsk spiller i offsideposition generede Unai Simon i Spanien-målet.

Spanien livede op efter det annullerede skotske mål og med lidt over et kvarter igen sendte angriberen Álvaro Morata hjemmeholdet på sejrskurs med en flot hovedstødsscoring.

I kampens slutminutter afgjorde indskiftede Oihan Sancet opgøret til Spaniens fordel, da han udnyttede en stor fejl i det skotske forsvar.

I gruppens andet opgør vandt Norge i sikker stil 4-0 over Cypern på udebane.

Efter resultaterne torsdag aften topper Skotland fortsat kvalifikationsgruppe A med tre point ned til Spanien på andenpladsen. Norge følger efter på tredjepladsen to point efter Spanien.

Skotland og Norge mangler to kampe, mens Spanien mangler tre.

Nummer et og to i gruppen går direkte videre til EM-slutrunden i Tyskland i sommeren 2024.