Annonce
Sport

Stubbekøbing-drengen Due reddede AaB

Anders Dues drømmehug mod Villarreal giver AaB gode muligheder for at fortsætte det europæiske eventyr.

- Kom så, drenge. Pres dem.

AaB-træner Allan Kuhn var fra første minut af onsdagens 2-2-kamp i Aalborg mod Villarreal engageret. Han råbte opmuntrende ord efter sine spillere, som skulle sidde tæt på de hurtige og teknisk stærke spaniere, så 3-6-lussingen fra den omvendte kamp i gruppe E af fodboldboldens Champions League ikke gentog sig.

Missionen lykkedes for det danske mesterhold, som endda var bagud med både 0-1 og 1-2. Men et Jeppe Curth-mål til 1-1 kort efter pausen og Anders Due med et flot frisparksmål i opgørets slutfase sørgede for det fortjente point til AaB.

Det var også en yderst tilfreds Kuhn, der efterfølgende mødte pressen efter sin første Champions League-kamp som cheftræner.
- Jeg sidder her og er stolt over præstationen. Vi spillede en godkendt første halvleg, hvor vi dog kom til at sove et øjeblik, da de scorede. Men anden halvleg var en af vores bedste i lang tid, sagde Kuhn, der overtog posten fra Bruce Rioch, som blev fyret for to uger siden efter nederlaget til netop spanierne.

Glemt er for en stund AaB's krise i SAS Ligaen, hvor holdet roder rundt i bundstriden.

I Europa ser det anderledes lyst ud nu. AaB står noteret for to point efter fire kampe, og dermed har holdet i den næste kamp - mod Celtic hjemme - en enestående mulighed for at sikre sig tredjepladsen i gruppen, hvilket giver adgang til Uefa Cuppen efter nytår. Celtic står godt nok også noteret for to point, men efter 0-0 i Glasgow mellem Celtic og AaB i den første grupperunde, ville nordjyderne med en sejr over skotterne være bedre indbyrdes.

Og så er sidste runde i gruppespillet uden betydning.
Den matchbold ser AaB-anfører Thomas Augustinussen frem til.
- Det var der ikke mange, der havde regnet med på forhånd. Det er meget flot af os, og det er bare fedt at være med i denne turnering, fortalte anføreren og uddybede:
- Jeg føler, at vi er ved at være tilbage i den gamle form igen, så jeg glæder mig til Celtic-kampen. Resultatet mod Villarreal betyder i hvert fald meget for os, fordi vi spillede lige op mod et meget stærkt hold over 90 minutter, forklarede Augustinussen.

Hvis det bliver det en sejr over Celtic, skriver klubben også historie, for så ville AaB være det første danske hold nogensinde til at gå videre fra et europæisk gruppespil, og det ville jo "være fantastisk", som Kuhn også formulerede det.

Selvom Due blev den store helt for AaB mod spanierne, tog den tidligere Stubbekøbing- og Alliance-spiller det hele med ro.
- Det var selvfølgelig dejligt at score. Jeg har altid øvet mig på frispark og holder det ved lige til træning, og så er det jo rart at score på et frispark i en vigtig kamp, fortalte Due, der i sidste uge også scorede på et frispark i pokalsejren over Fredericia.

Den genfundne optimisme i AaB-lejren er til at forstå, selvom det er et faktum, at holdet stadig har svært ved at vinde fodboldkampe. Men med en så solid indsats mod de spanske vicemestre, så er der ingen grund til at frygte Celtic. Skotterne har i de seneste mange sæsoner ikke vundet på udebane i de europæiske turneringer.

Et nederlag til Celtic vil naturligvis også sætte en stopper for AaB's europæiske eventyr i denne omgang. Hvis det bliver uafgjort mellem klubberne, så skal AaB på udebane mod Manchester United i den sidste gruppekamp levere et bedre resultat, end Celtic gør hjemme mod Villarreal.

Så hvis AaB-spillerne har svært ved at koncentrere sig om den hjemlige liga for tiden, er det til at forstå. På søndag gælder det dog Brøndby i ligaen, mens det først er 25. november, at Celtic kommer til Aalborg.
/ritzau/




Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Lolland

Lykkelig formand: - Vi har haft flere end nogensinde

Lolland

Vil skabe unikke totaloplevelser: Men laver nyt millionunderskud

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde