Stuyven vinder cykelløbet mellem Kuurne og Bruxelles

Jasper Stuyven viste stor forårsform, stak solo i finalen og holdt hele feltet bag sig til en flot sejr.

Treks Jasper Stuyven viste sig stærkest af alle, da den belgiske cykelrytter søndag kørte først over stregen efter 200,7 kilometer i løbet Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Stuyven kørte solo fra en udbrydergruppe, hvor den unge dansker Magnus Cort viste sig frem, og holdt hele vejen til mål.

Løbet rangerer i næsthøjeste løbskategori og kan kaldes det sprintervenlige åbningsløb før forårsklassikernes komme. At løbet ligger godt til de hurtige folk ses også af vinderlisten. Mark Cavendish vandt løbet sidste år og i 2012.

Men i år gik sejren til en stærk solopræstation.

70 kilometer fra mål satte Lotto Soudal fut i løjerne med et voldsomt temposkift, som hev og sled i feltet.

Ude foran lå en gruppe af primært belgiske lykkeriddere fra mindre hold, som tog chancen i det hjemlige terræn, indtil de store navne tog fat.

To af de store hovedpersoner i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad Peter Sagan og Greg Van Avermaet viste igen stor kørelyst.

Løbet sluttede med flere rundkørsler i Kuurne, og da rytterne nåede dertil, havde en frontgruppe formet sig med blandt andre den 23-årige dansker Magnus Cort (Orica).

Han sad med så stærke ryttere som Van Avermaet, Stuyven og den tredobbelte vinder af løbet Tom Boonen.

Frontgruppen havde omtrent 30 sekunder nede til feltet, og da det nærmede sig, stak Jasper Stuyven (Trek) uimodståeligt afsted.

Aleksander Kristoff vandt hovedfeltets spurt.

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt