Annonce
Sport

Topsvømmere siger farvel

Uddannelse og værnepligt tvinger de bedste svømmere væk

Bo Røse har opfostret mange dygtige svømmere i sin tid som træner, men inden for det seneste år har han måttet vinke farvel til nogle af sine absolut bedste svømmere.  
Umiddelbart efter de østdanske mesterskaber for få uger siden sagde brystspecialisten Emil Klingberg farvel til Svømmeklubben Syd (svømmeklubberne i Sakskøbing, Nykøbing F., Stubbekøbing og Nordfalster), fordi han er flyttet til København og nu studerer på Roskilde Universitetscenter.
 
Og søndag aften pakkede Svømmeklubben Syds absolutte topsvømmer Jon Thonesen tasken for at rejse til Frederikshavn, hvor han skal aftjene sin værnepligt ved Søværnet.
 
Læs mere i Folketidende onsdag.



DM i Kolding


22-årige Jon Thonesen, som flere gange har fået udsat sin værnepligt, agter dog at vedblive medlem af Svømmeklubben Syd, hvorimod Emil Klingberg på 21 år har valgt at fortsætte sin svømmekarriere i den københavnske klub KVIK. Men spørgsmålet er, hvor meget Jon Thonesen kan træne de næste måneder. Bopælsskiftet og den manglende træning disse dage er ikke just optimale forberedelser til de danske mesterskaber på kortbane fra torsdag morgen til søndag aften i Slotssøbadet i Kolding, hvor 477 svømmere er tilmeldt. - Men Jon og vi andre må glæde os over, at han trods alt har fået fri fra Søværnet, så han kan deltage i de danske kortbanemesterskaber, hvor han stiller op i tre løb og er tilmeldt med næstbedste tid i to løb - 400 meter individuel medley og 400 meter fri, siger Bo Røse. Emil Klingberg stiller ligeledes op ved DM og har medaljemuligheder i 100 og 200 meter brystsvømning. For et år siden måtte Svømmeklubben Syd også vinke farvel til to topsvømmere, da Sune Thonesen, storebror til Jon, og Martin Hersom Hansen begge flyttede til København, fordi de skulle begynde at studere i Lyngby. - Når de bedste forlader os, må vi skabe nogle nye topsvømmere, og det er vi godt i gang med, mener Bo Røse, som peger på blandt andre Martin Pedersen og Emma Wael. De to stiller også op ved de danske mesterskaber og med gode muligheder for at begå sig blandt de bedste juniorer.



13 LF-svømmere til DM


Svømmeklubben Syd sender 10 svømmere til de danske mesterskaber, og de øvrige syv er Morten Rasmussen, Pernille Hansen, Karen Nielsen og Cecilie Franck hos seniorerne samt Anders Jensen, Piet og Katja Løje hos juniorerne. Nakskov Svømmeklub har tre svømmere med ved DM - Jon Pommersgaard, Anna Munk Andersen og Siri Wiecker. Sidstnævnte er blot årgangssvømmer, men har ikke desto mindre kvalificeret sig til. Anna Munk Andersen har ikke trænet et halvt år, men er stærkt på vej mod formen, men de største muligheder for et godt resultat har nok Jon Pommersgaard. Sideløbende med de danskemesterskaber afvikles Køge Open fra fredag til søndag. Dette stævne henvender sig til svømmere, som ikke har opnået kvalifikation til de danske mesterskaber. Svømmeklubben Syd har 14 svømmere og Nakskov Svømmeklub fire svømmere med.




Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Lolland

Vil skabe unikke totaloplevelser: Men laver nyt millionunderskud

Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Lolland

Lykkelig formand: - Vi er så tæt på at kunne melde udsolgt

Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Annonce
Annonce
Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik