Uafgjort holder Brøndby på sidstepladsen

Brøndby er fortsat på Superligaens sidsteplads, efter at holdet fra den storkøbenhavnske vestegn søndag spillede 2-2 mod Esbjerg.

Hjemmeholdets Simon Makienok Christoffersen scorede to gange og lignede på et tidspunkt en matchvinder på Brøndby Stadion, men sådan skulle det ikke gå.

Selv om Brøndby spillede med masser af selvtillid oven på sidste uges sejr over Silkeborg, så kom et par forsvarskiks til at koste dyrt for værterne, der måtte se esbjergenserne rejse hjem med et point.

Målmand Michael Tørnes må påtage sig en stor del af skylden for Esbjergs 1-0-scoring fem minutter før pausen. Tørnes fik bokset et indlæg fra gæsternes højre side lige ud til Youssef Toutouh, der alt for nemt kunne fyre bolden gennem målmandens parader.

Simon Makienok Christoffersen udlignede til 1-1 for Brøndby efter få sekunder af anden halvleg. Quincy Antipas modtog en lang aflevering, fik kantet sig forbi Nicolai Høgh og sendt bolden skråt bag ud til den lange angriber, der udlignede sikkert.

Lidt efter fik Makienok Christoffersen endnu en gang Brøndby Stadion til at juble, da han modtog en aflevering på tværs fra Dennis Rommedahl og fik sendt bolden forbi Esbjerg-keeper Lukas Hradecky til 2-1.

Var den lange angriber ved at gentage bedriften fra sidste uges 2-1-sejr i Silkeborg, hvor han også scorede to gange? Svaret var nej.

Selv om hjemmeholdet dominerede, så formåede Esbjerg at kæmpe sig tilbage, og norske Magnus Lekven kunne udligne til 2-2 efter en god time. Lekven fik lov til at stå helt fri og kunne sikkert sende bolden forbi Tørnes i Brøndbys mål.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage mellem de to bundrivaler, der begge havde chancer nok til at sikre sig sejren. Især Esbjergs lynhurtige Martin Braithwaite slap fri et par gange, men manglede præcisionen.

I slutfasen var Brøndbys Brent McGrath tæt på at afgøre kampen, men hans afslutning endte på overliggeren.

Resultatet betyder, at der fortsat er stor spænding i Superligaens bundkamp. Brøndby har 13 point på sidstepladsen, men kun fire point op til Sønderjyske på niendepladsen. Midt imellem ligger Silkeborg og Esbjerg.

Skeptisk overfor nyt rådhus: Frygter flere sygemeldinger