Uafgjort sikrer Thorup startrekord som Augsburg-træner

Selv om Phillip Tietz til tider fik en kontant behandling af Köln-forsvaret, scorede angriberen Augsburgs mål i 1-1-kampen. Foto: Rolf Vennenbernd/Ritzau Scanpix
Jess Thorup er ubesejret efter tre bundesligakampe som træner for Augsburg. Det har ingen præsteret før.

Jess Thorup har nu også prøvet at tabe point som Augsburg-træner, men holdet er fortsat ubesejret under danskerens ledelse.

På udebane fik Augsburg 1-1 mod Köln og har dermed sikret sig syv point i tre kampe efter trænerskiftet. Dermed kan Thorup prale af den bedste start, en Augsburg-træner har præsteret i Bundesligaen.

Holdets defensive problemer har Thorup dog endnu ikke fået udryddet. Augsburg lukkede to mål ind imod både Heidenheim og Wolfsburg og indkasserede endnu en træffer efter 16 minutters spil i Köln.

Danske Rasmus Carstensen sendte Luka Waldschmidt afsted langs højre sidelinje. Hans tværpasning endte via en Augsburg-forsvarer for fødderne af Linton Maina, der bankede den i nettet.

Augsburg har dog været bagud undervejs i alle kampe under Thorups ledelse, og målet slog ikke gæsterne ud af kurs. Ni minutter senere sørgede Phillip Tietz for udligning, da han ekspederede kuglen i mål fra tæt hold.

Tietz fik selv chancen for at gøre sig til dobbelt målscorer i halvlegens slutning, men sendte returbolden over mål, efter at holdkammeraten Niklas Dorsch havde sparket et frispark på overliggeren.

Efter pausen var det dog hjemmeholdet, der tog initiativet. Med en smule mere koldblodighed foran mål kunne Köln have lavet både to og tre mål i det første kvarter efter sidebyttet.

Thorup reagerede med en tredobbelt udskiftning efter lidt over en time, og det stabiliserede tingene.

Augsburg havde i slutfasen flere muligheder for at tage alle tre point, men må stille sig tilfreds med det ene, der bringer holdet op på 12 point efter 10 kampe.

En anden dansk træner, Bo Svensson, forlod tidligere på ugen sit job i Mainz efter en sløj sæsonstart, og trænerskiftet gav det skrantende hold den håbede effekt.

På mål af Lee Jae-sung og Leandro Barreiro sikrede Mainz sig sæsonens første sejr med 2-0 over RB Leipzig, der sendte Yussuf Poulsen på banen otte minutter før tid.

Mens Mainz fandt sejrsopskriften, fortsætter jammeren for Frederik Rønnow og Union Berlin, der tabte for 12. gang i træk. På hjemmebane blev det 0-3 mod Frankfurt.