United udbygger sejrsstime og rykker op på tredjeplads

Christian Eriksen var tæt på at bringe United foran med 2-0, da United søndag gæstede Nottingham Forest. Kampen endte til sidst med en sejr på netop 2-0 til gæsterne. Foto: Rui Vieira/Ritzau Scanpix
En Marcel Sabitzer-skade under opvarmningen betød, at Christian Eriksen startede inde i sejr over Nottingham.

Manchester United rykkede søndag op på tredjepladsen i Premier League efter en udesejr over Nottingham Forest.

Med tilbagevendte Christian Eriksen på banen i 78 minutter vandt gæsterne med 2-0.

Det var tredje gang i træk, at United trak sig sejrrigt ud af en kamp i den engelske liga.

Trods den gode stime havde holdet alligevel noget at revanchere, efter at storklubben for tre dage siden ødslede en tilsyneladende sikker sejr væk mod Sevilla i Europa League. Her sluttede det 2-2 efter en 2-0-føring.

Med Eriksen placeret på en kontrollerende midtbaneposition i danskerens første start efter tre måneders skade, dominerede gæsterne.

Efter en halv times spil tog United føringen, efter Anthony Martial i første omgang så ud til at have mistet bolden. Angriberen fik dog alligevel prikket den hen til Bruno Fernandes, der med en hurtig fod straks fandt Martial i dybden.

Angriberen var pludselig alene igennem over for Forest-keeper Keylor Navas, der kom i vejen for Martials skud. Bolden røg dog på tværs, og ved bagstolpen kunne Anthony gøre det til 1-0.

Bruno Fernandes havde selv chancen for at øge til 2-0 efter pausen, hvor han tordnede bolden op på overliggeren. Havde Navas i målet ikke fået det yderste af fingrene på skuddet, så var forsøget formentlig gået i mål.

Portugiseren satte midtvejs i kampen Christian Eriksen op med en genial stikning på et frispark, så danskeren fik en skudmulighed. Med tre-fire meter til målstregen var det dog ikke den nemmeste chance, og Navas fik stillet sig godt i vejen.

2-0-scoringen kom et kvarter før slutfløjt, da Anthony trak ind i banen fra sin position i højre side. Her lagde han bolden videre til Diogo Dalot, der i fuldt løb fordoblede gæsternes føring med et velplaceret skud.

Christian Eriksen blev et par minutter senere pillet ud på bænken efter en lovende præstation. Efter to indskiftninger i de seneste kampe er det tydeligt, at danskeren nu er på vej tilbage i omdrejninger.

Eriksen startede inde, efter at holdkammeraten Marcel Sabitzer blev skadet under opvarmningen.

Manchester United har med sejren 59 point på ligaens tredjeplads. Ligaen toppes af Arsenal med 74 point efterfulgt at Manchester City med 70 point.

Nottingham Forest har 27 point og er tredjesidst.