VM-værten Polen afværger fiasko mod Saudi-Arabien

Polen fik kamp til stregen af Saudi-Arabien ved VM i herrehåndbold, men lykkedes med at vinde. Derfor undgår Polen den totale fiasko, og går videre til mellemrunden. Foto: Jan Woitas/Ritzau Scanpix
Polen gik mandag aften videre til mellemrunden ved VM i herrehåndbold efter en smal sejr over Saudi-Arabien.

Polen har fået alt andet end en god start på VM i herrehåndbold, men VM-værtsnationen er med nød og næppe klar til mellemrunden.

Efter nederlag til både Frankrig og Slovenien i holdets to første kampe pisket til sejr over Jan Pytlicks Saudi-Arabien mandag aften, og det lykkedes trods store problemer på hjemmebanen i Katowice.

Efter en tæt første halvleg lå fiaskoen og lurede. Men efter pausen fik polakkerne overhånden og vandt kampen 27-24.

Selv om Polen vandt, så går værtsnationen videre til mellemrunden med nul point, og muligheden for en kvartfinale ser noget nær umulig ud.

I første halvleg havde Polen det svært mod Pytlicks undertippede tropper, som på ingen måde lagde sig ned i en hal med 10.000 polske tilhængere.

Polen kom tidligt i front, men var bagud i løbet af første halvleg. Særligt Saudi-Arabiens Sadiq Almohsins hurtige fodskifte var en evig kilde til uro i venstre side af den polske defensiv.

Selv om Polen har prøvet at være bagud ved slutrunden, så er det første gang i turneringen, at Saudi-Arabien har været foran. Og så endda med to.

I slutningen af første halvleg blev det afgørende for Polen, at keeper Adam Morawski hev flere redninger ud af ærmet, og Arkadiusz Moryto udnyttede de polske straffekast, som Saudi-Arabien blev ved med at give.

Derfor kunne kampens storfavorit tage føringen igen efter 26 minutter og gå til pause foran 13-12.

Efter pausen fortsatte Moryto med at gøre det svært for den saudiarabiske defensiv. Generelt fik den polske offensiv presset Saudi-Arabien langt tilbage, og det gav endnu flere polske straffekast.

Ti minutter inde i halvlegen bragte Polen sig foran med tre, fire og fem mål. Så skulle man tro, at kampen var lukket, men med små ti minutter tilbage var Saudi-Arabien kun bagud med en enkelt scoring.

Den spirende saudiarabiske comeback-drøm punkterede Polen med to scoringer i træk, og dermed er Polen videre til mellemrunden.