Wind bryder måltørke og sikrer vigtig sejr i bundgyser

Jonas Wind kom på lørdag på tavlen for første gang i 17 kampe i Bundesligaen. Foto: Swen Pf''rtner/Ritzau Scanpix

For første gang i 17 kampe uden at score sørgede Jonas Wind lørdag for tre livsvigtige point til Wolfsburg.

Et uhyre vigtigt bundbrag i Bundesligaen blev lørdag afgjort af danskeren Jonas Wind, da Wolfsburg slog Bochum med 1-0.

Det var landsholdsangriberen første mål for klubben i fem måneder, og sejren sikrer Wolfsburg tre livsvigtige point i den bundkamp, som holdet i den grad er blevet en del af.

Wolfsburg har nu mere luft til nedrykningsstregen i Bundesligaen. Holdet har fem point ned til Mainz på 16.-pladsen, der giver en playoffkamp om at undgå nedrykning.

Derudover har holdet otte point ned til FC Köln på 17.-pladsen, der er en direkte nedrykningsplads.

Efter 39 minutter fik udeholdet fra Bochum et mål annulleret for offside. Kort tid efter sørgede danske Jonas Wind så for, at det i stedet var Wolfsburg, der kom på sejrskurs.

Jonas Wind opsnappede bolden på kanten af feltet, og den danske landsholdsangriber bragte med venstrefoden hjemmefansene i ekstase med 1-0-målet kort før pausefløjt.

Det var Jonas Winds første mål for Wolfsburg i fem måneder, efter at angriberen ikke har scoret i 17 ligakampe i træk. Seneste mål fra Winds fødder var 25. november sidste år i en kamp mod Leipzig.

Wind blev skiftet ud efter 65 minutter, men flere mål faldt der ikke, så danskeren blev matchvinder i Wolfsburgs afgørende bundsejr.

Den lange periode uden mål fra Jonas Winds side gjorde blot oplevelsen endnu vildere for den danske angriber efter 1-0-sejren.

- Det var nærmest en ud-af-kroppen-oplevelse, siger Jonas Wind om sit mål til Wolfsburger Allgemeine ifølge Bold.

- Det var en dejlig følelse, men de tre point er vigtigere. Jeg prøver altid at arbejde hårdt til træning, og jeg har haft gode kampe uden at score. Men jeg er angriber, så det handler altid om at score eller ej, siger danskeren.

I den anden ende af Bundesligaen vandt Leipzig snævert med 2-1 ude over Heidenheim. Leipzig var uden danske Yussuf Poulsen, som er skadet.

Det lignede et pointtab for Leipzig, der kæmper med om Champions League-pladserne, men et sent mål af Loïs Openda sikrede tre point.

Sejren betyder, at Leipzig er på fjerdepladsen i ligaen med 59 point. Holdet har tre point ned til Dortmund, der har en kamp i hånden søndag mod mestrene fra Bayer Leverkusen.

Heidenheim er midt i rækken på tiendepladsen med 34 point.