Fødevareministeren inviterer 50 madeksperter til at give deres bud på, hvordan Danmark kan få et løft som fødevarenation.
Danske fødevareproducenter skal ikke hvile på laurbærrene, fordi det går godt med produktionen og eksporten af danske madvarer. Hvis de danske varer skal klare sig på langt sigt på den globale markedsplads, skal de have et løft.
Kvaliteten skal være endnu bedre, og de skal være kendt for smag og oplevelser.
- Vi har i mange år haft fokus på det sikre, det traditionelle. Vi har haft mange standardvarer. Det er det, der har været kendetegnende for de danske produkter. Vi gør det godt, vi har stor eksport, men hvis vi skal blive ved med at være førende, skal vi have mere fokus på smagen, kvaliteten og historien omkring produktet, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.
Fredag har ministeren inviteret 50 mennesker, der alle på en eller anden måde arbejder med fødevarer og mad, til et 30 timers arbejdsmøde.
Arrangementet med titlen "Smag Danmark Camp" skal ende med et par håndfulde konkrete idéer til projekter, der kan give Danmark et løft som fødevarenation ved at sætte søgelyset på kvalitet, smag og oplevelse.
/ritzau/