- Jo mere vi taler om nordisk mad, jo mere vokser markedet, mener kokken Claus Meyer.
- Verdens gastronomiske øjne er for tiden rettet mod Danmark, og det bør vi udnytte.
Sådan lød det fra kok og iværksætter Claus Meyer ved lanceringen af et nyt nordisk madlaboratorium for nylig, der skal fremme nordiske fødevarer. Det kan man læse på brancheforeningen Horestas hjemmeside.
- Perspektiverne for nordiske fødevarer er enorme. Jo mere vi taler om nordisk mad, jo mere vokser markedet. Folk efterspørger i stigende grad autentiske fødevarer, der giver identitet til maden, siger Claus Meyer.
- Vi har mange helt ukendte nordiske fødevarer, som med fordel kan sættes på spisekortet eller indgå i forædlede produktioner, mener Meyer.
Claus Meyer har iøvigt lige fået økonomisk hjælp fra Landbrugsraadet til at komme tilbage på tv. Landbrugsraadet har givet støtte til en ny version af Claus Meyers program "Smagen af Danmark".
Programmet bliver vist på DR, men også i udlandet, og derfor synes Landbrugsraadet, at der er god fornuft i at støtte det:
I den første omgang af serien bragte Claus Meyer også smagsoplevelser fra fødeøen Lolland.