Sidste år var der pesticidrester i 55 procent af frugten fra Danmark, mens der kun var sprøjtemiddelrester i 10 procent af grøntsagerne.
'Pesticidrester i fødevarer 2007 - resultater fra den danske pesticidkontrol' viser, at de pesticidrester, der kan forekomme i fødevarer på det danske marked, ikke bør give forbrugeren anledning til sundhedsmæssige bekymringer. Det skriver Landbrigs Avisen. Fødevarestyrelsen udtog i 2007 i alt 2.274 prøver af frugt, grønt, korn og animalske produkter. Af rapporten fremgår det, at 90 procent af den danske grønt var helt uden pesticidrester, mens det kun gjorde sig gældende for 55 procent af grøntsagerne fra det øvrige EU og kun for 40 procent af grøntsagerne fra resten af verden.
45 procent af frugten fra Danmark var uden pesticidrester, mens det tilsvarende tal for frugt fra de øvrige EU-lande var 23 procent og kun 21 procent for frugt fra lande uden for EU.
Der var flere fund at pesticidrester i danske æbler og jordbær i 2007 end i 2006. Måske på grund af vejrforholdene, ændrede mønstre i anvendelsen af pesticider eller en kombination. Den våde sommer i 2007 gjorde det nødvendigt for avlerne at øge forbruget af pesticider, hvilket har påvirket restindholdet i negativ retning, konkluderer rapporten.
52 procent af æbleprøverne for 2007 indeholdt pesticidrester, mens det tilsvarende tal for 2006 kun var 33 procent. For jordbær blev der konstateret fund i 65 procent af prøverne fra 2007 mod 54 procent året før.