Maglebrænde Slagterforretning fik sur smiley for blandt andet dårlig rengøring.
Der var snavset og ikke styr på hygiejnen i Maglebrænde Slagterforretning, da Fødevarekontrollen kom på besøg både 2. september og 4. oktober.
Det udløste bøder på sammenlagt 40.000 kroner til slagter Klaus Ove Pedersen.
- Jeg må jo bare betale og så komme videre, konstaterer slagteren.
Fødevarekontrollen havde ved begge besøg en lang række kritikpunkter. 2. september havde slagteren ikke tilstrækkelig adskillelse mellem opskæring af kød til butikken og producenter.
Kølerum og tørlager var ikke gjort ordentligt rent. Der var belægninger på hylder på lager og mug på vægge og kølegitter i kølerum. Der hang en snavset radio over køkkenvasken og en slibemaskine på køkkenbordet. Komfuret var meget snavset, og der er for langt til den mekaniske udsugning til, at fedt kan blive fjernet effektivt fra luften.
Da kontrollen kom tilbage 4. oktober var radioen og slibemaskinen fjernet, men mange nye overtrædelse var kommet til i stedet.
Blandt andet var dørbeslaget til kølerummet defekt, hyldesystemet på tørlageret var i en sådan stand, at det ikke kunne rengøres, kloakdæksler manglede flere steder, og der var huller i fliser.
Ved begge besøg blev slagteren taget i at sælge røgede svineører med plasticøremærker i.
- De er formodentlig til hunde, men da slagteren jo ikke har tilladelse til at tilberede dyrefoder, skal varerne opfylde kravene til menneskeføde, og der hører plasticmærker ikke hjemme, slår sektionsleder Ann Dupont fra Fødevareregion Øst fast.
At påbuddene fra første besøg ikke var bragt i orden kostede en bøde på 10.000 kroner. Den manglende rengøring kostede andre 10.000 kroner, og den dårlige hygiejne og mangel på egenkontrol kostede 20.000 kroner.
Klaus Ove Pedersen oplyser, at han netop har haft besøg af fødevarermyndighederne igen.
- Nu er alt i orden igen, siger han.