Se højdepunkter: Aalborg besejrer Odense i Metal Ligaens topkamp

Aalborg-spillerne havde god grund til at juble mod Odense. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Odense-målmand Mitch Gillam begik en stor fejl, da fynboerne tabte topopgøret til Aalborg Pirates.

Odense Bulldogs kunne med en sejr over Aalborg Pirates lægge afstand til nordjyderne i toppen af Metal Ligaen.

Men i stedet endte det med en nordjysk sejr, og de to ishockeymandskaber er nu helt lige i toppen med 17 point hver.

Værterne fra Aalborg var foran i det meste af opgøret på egen is og udnyttede til sidst en stor fejl fra gæsternes målmand.

Efter seks minutter fik tilskuerne noget at juble over, da Calder Brooks efter en stribe gode afleveringer mellem Aalborg-spillerne skød hjemmeholdet på 1-0.

Føringen blev fordoblet umiddelbart inden første periodes afslutning, hvor Pierre-Olivier Morin fulgte op sin egen afbrænder og skød pucken i et semitomt mål.

Odense reducerede med anden periodes eneste scoring. Tommy Muck trykkede af fra lang afstand, og pucken strøg hele vejen i mål.

Med 12 minutter igen blev de forsvarende mestres føring dog igen udbygget. Mitch Gillam begik en stor fejl, da han sendte en aflevering direkte ud til Patrick Bjorkstrand, som scorede på et tomt mål.

Jakob Heljemo stod for Odenses anden reducering, men det rakte ikke til point.

Fynboerne satsede stort og spillede i slutfasen uden målmand, og det udnyttede Thomas Spelling til at sætte punktum for topkampen.

Den forgangne sæsons tabende finalister fra Herning Blue Fox led tirsdag et nederlag på 2-3 ude mod Rungsted Seier Capital. Nordsjællænderne er nu på fjerdepladsen med Herning lige efter sig.