Barcelona smider point i ligaen efter nye problemer

Barcelona kom bagud to gange i udekampen mod Mallorca. Foto: Albert Gea/Reuters
På Mallorca gik det ikke som planlagt for FC Barcelona, som måtte nøjes med 2-2 i ligakampen.

FC Barcelona fører den spanske liga, men på det seneste har catalonierne ikke været overbevisende.

Lørdag overkom holdet sine problemer og vandt hjemmekampen mod Celta Vigo, hvor Barcelona havde været bagud 0-2.

Men tirsdag lykkedes det ikke Xavis tropper at tage en sejr med hjem fra Mallorca, som var foran ad to omgange i 2-2-kampen.

Kvalerne begyndte tidligt for Barcelona, som på en drivvåd og svær bane kom bagud i det ottende minut.

Uden bænkede Andreas Christensen i midterforsvaret kunne Barcelona ikke få bolden ud af farezonen, og til sidst havnede den hos Vedat Muriqi, der bragte Mallorca foran.

Barcelona havde problemer med at få spillet til at flyde mod det hårdtarbejdende hjemmehold.

Fem minutter før pausen viste gæsternes store individuelle klasse sig dog, da Raphinha med et knaldhårdt spark langs jorden udlignede.

Få minutter senere kunne han også være blevet dobbelt målscorer, men han misbrugte en stor chance.

I stedet blev det værterne, der gik til pause med en føring.

Efter flere minutters Barcelona-dominans slog Muriqi en lang bold i dybden. Det lykkedes lige nøjagtig Abdon Prats at prikke den forbi Marc-André ter Stegen og score til 2-1.

Det var helt klart tættere, end Barcelona havde ønsket sig, men heldet var heller ikke altid med storholdet.

Ti minutter inde i anden halvleg skød João Félix på stolpen, og kort efter gik et VAR-gennemsyn Mallorcas vej, efter at indskiftede Lamine Yamal væltede i feltet.

Dommeren pegede først på straffesparkpletten, men ændrede sin beslutning efter at have set billeder af situationen.

En anden indskifter, Fermin Lopez, udlignede for Barcelona efter 75 minutter, men selv om der var et kvarter og syv minutters tillægstid at gøre godt med, formåede Barcelona ikke at vinde.

Barcelona fører La Liga, men de nærmeste forfølgere fra Girona og Real Madrid har spillet en kamp mindre. Mallorca er nummer 15 i rækken.