Blågul jubel: Sverige klar til EM-finalen

Sverige besejrede Rumænien 25-23 i EM-semifinalen og er dermed klar til søndagens finalekamp.

Sveriges håndboldkvinder leverede endnu en flot EM-præstation, da det lykkedes at besejre Rumænien med 25-23 i semifinalen.

Dermed er holdet overraskende klart til den finale, hvor modstanderen bliver vinderen af lørdagens anden semifinale mellem Danmark og Norge.

De to hold leverede en jævnbyrdig og meget spædende dyst, der først blev afgjort til allersidst. Efter første halvleg, som svenskerne vandt med 14-13, var alt i hvert fald fortsat åbent.

Rumænerne sparede hele sin A-kæde i den sidste og ligegyldige mellemrundekamp mod Rusland i torsdags og tabte med 15 mål, mens svenskerne måtte kæmpe langt hårdere mod Ungarn for at klare sig videre.

Alligevel så det ud til at være Sverige, der havde flest kræfter mod slutningen. Og med to minutter igen sørgede målvogter Cecilia Grubbström med en straffekastredning for, at indsatsen blev belønnet med en finaleplads.

Tidligere på dagen spillede Frankrig og Montenegro om femtepladsen i turneringen. Her var franskmændene tilsyneladende mest motiverede og vandt 23-19.

Bojana Popovic scorede fem mål for Montenegro og blev sit lands topscorer. Hun blev dog overgået af franske Mariyama Signate fra Aalborg DH, der lavede syv mål

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting