Dansk sprinter sender landsmand ud ved EM i atletik

Tazana Kamanga-Dyrbak (nummer to fra venstre) missede semifinalerne i 200 meter ved EM, mens Simon Hansen (nummer tre fra venstre) akkurat gik videre (Arkivfoto). Foto: Lucy Nicholson/Reuters
Simon Hansen gik videre på yderste mandat på Tazana Kamanga-Dyrbaks bekostning i 200 meter ved EM.

24-årige Simon Hansen løb sig torsdag videre til semifinalerne på 200 meter ved EM i atletik i München.

Landsmanden Tazana Kamanga-Dyrbak missede til gengæld akkurat avancement, da Hansen skubbede ham ud i kampen om den sidste plads i semifinalerne.

20-årige Tazana Kamanga-Dyrbak fik en flyvende start på sit heat, der var det andet af tre indledende heats.

Men han tabte farten i anden halvdel af løbet og blev nummer fem i tiden 20,88 sekunder - et stykke fra både hans årsbedste og danske rekord på 20,48 sekunder.

Det var nok til en foreløbig plads videre på tid før tredje og sidste heat, hvor Hansen deltog.

Han var med en årsbedste tid på 20,53 sekunder udset til at kæmpe om de tre pladser, der gav direkte adgang til semifinalerne, men fandt aldrig den nødvendige fart og måtte i stedet kæmpe hårdt for femtepladsen.

Den tog han i tiden 20,81 sekunder, hvilket akkurat skubbede Kamanga-Dyrbak ud af et af de sæder på stadion, der var tiltænkt de tre sprintere, som avancerede på tid.

Simon Hansen løber torsdag semifinale i 200 meter ved EM i München. Foto: Wolfgang Rattay/Reuters

Dermed løber Hansen altså semifinale torsdag aften, hvor Danmarks måske varmeste finalebud, Ida Karstoft, også skal i aktion.

Hun er seedet i kvindernes 200 meter og dermed direkte kvalificeret til semifinalerne, efter at hun adskillige gange i 2022 har forbedret den danske rekord på distancen. Seneste forbedring var i juni, hvor hun løb 22,67 sekunder.

Både hos mænd og kvinder afvikles finalen i 200 meter fredag aften.

• Athletics - Men''s 4 x 100m Relay - Round 1