Dortmund-keeper fejler i Tuchels trænerdebut for Bayern

Bayern München-træner Thomas Tuchel var særdeles aktiv på sidelinjen i lørdagens kamp hjemme mod Dortmund. Foto: Angelika Warmuth/Reuters

Thomas Tuchel vandt sin første kamp som cheftræner for Bayern München, der slog Dortmund 4-2 i Bundesligaen.

Borussia Dortmund-keeper Gregor Kobel kommer ikke til at huske lørdagens fodboldkamp mod Bayern München for noget godt.

To gange førte Gregor Kobels fejl til Bayern-scoringer, og det endte med et nederlag på 2-4 i Bundesligaens topopgør.

Det gav Thomas Tuchel en perfekt begyndelse som cheftræner for Bayern, der fyrede Julian Nagelsmann for en uge siden. Tuchel har tidligere været træner i Dortmund.

Med sejren er Bayern München tilbage på førstepladsen i ligaen med 55 point efter 26 kampe. Dortmund har to point færre på andenpladsen.

Dortmund var aldrig for alvor i nærheden af sejren i Der Klassiker, som kampen kaldes på tyske kanter.

Efter 13 minutter fejlede Gregor Kobel fælt, da han upresset skulle sparke en bold væk, der var sendt op fra egen banehalvdel af Bayern-stopperen Dayot Upemecano.

Gregor Kobel sparkede næsten helt forbi bolden, da han skulle cleare den, og i stedet trillede den ned i det tomme net til 1-0. Det var den største af de to fejl, han begik.

Fem minutter senere fordoblede Bayern-veteranen Thomas Müller føringen, da han bugserede bolden ind over målstregen fra tæt hold.

Thomas Müller gjorde det også til 3-0 efter 23 minutter, da Gregor Kobel ikke kunne holde et skudforsøg fra distancen. Det var heller ikke godt målmandsspil.

Fem minutter inde i anden halvleg nettede Bayerns kantspiller Kingsley Coman til 4-0, og dermed virkede kampen afgjort.

Dortmund fik dog pyntet en smule på resultatet i slutfasen. Efter 72 minutter reducerede udeholdets midtbanespiller Emre Can til 1-4 på et straffespark.

Indskiftede Donyell Malen reducerede yderligere for Dortmund, da han i 90. minut sparkede bolden ind til 2-4.