Emma Aastrand Jørgensen vinder VM-sølv

Emma Aastrand Jørgensen vandt sølv i 500 meter enerkajak ved VM i Duisburg. Arkivfoto: Keld Navntoft, Scanpix
Den forhenværende Maribo-kajakroer sikrede Danmark den første medalje ved VM.

DUISBURG: Emma Aastrand Jørgensen, der nu stiller op for Nybro-Furå men har en fortid i Maribo Kajakklub, vandt VM-sølv på kvindernes klassiske olympiske distance, 500 meter enerkajak, ved mesterskaberne i Duisburg i Tyskland.

Den flerfoldige OL-medaljevinder og 34-årige veteran, Lisa Carrington, New Zealand, var urørlig og førte fra start til slut og vandt i tiden 1.47,769 minutter - 1,333 sekund foran Emma Aastrand Jørgensen, der til gengæld havde lang snor ned til tredjepladsen med Tamara Csipes, Ungarn, som slog Emma i semifinalen fredag.

Med andenpladsen har Emma Aastrand Jørgensen sikret Danmark en nationsplads i disciplinen til OL i Paris næste år - en plads som helt sikkert tilfalder den 27-årige lollik.

Senere i eftermiddag skal Emma Aastrand Jørgensen på vandet igen, når hun ror 500 meter toerkajak med Frederikke Hauge Matthiesen, Lyngby, med en mulig A-finale søndag ved middagstid.

René Holten Poulsen var også på vandet lørdag, hvor han vandt B-finalen i mændenes 1000 meter enerkajak, hvilket efterlader en lille chance for en OL-billet - afhængig kvalifikationer i andre bådtyper.

VM-titlen i kongedisciplinen gik til den rutinerede portugiser Fernando Pimenta.