Esbjerg dukker Champions League-mester i sidste sekund

Henny Reistad lavede ni mål og 11 assist i triumfen over Vipers Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder/Ritzau Scanpix
Henny Reistad huggede i sidste sekund Team Esbjerg på 38-37 over Vipers Kristiansand.

Team Esbjerg understregede lørdag aften, at de er blandt verdens stærkeste hold.

På udebane slog vestjyderne Vipers Kristiansand, der har vundet Champions League tre gange i træk, med 38-37.

I en nervepirrende afslutning drønede Henny Reistad i sidste sekund bolden i mål til en overraskende udesejr.

Nederlaget er Vipers' blot andet i alle turneringer i hele 2023. Det første faldt mod Ikast Håndbold ude i Champions League for tre uger siden.

På hjemmebane i alle turneringer tabte Vipers senest en kamp i februar 2022. Dengang var sejrsherren franske Metz.

I Champions Leagues gruppe B har Esbjerg efter triumfen seks point efter fire kampe, mens Vipers har fire point efter fire kampe. Ikast og slovenske Krim har begge seks point for tre kampe inden de søndag brager sammen i det midtjyske.

Anført af de norske stjernespillere Nora Mørk og Henny Reistad fik Esbjerg en regulær drømmestart på opgøret.

Hjemmeholdet kunne ikke finde vej forbi Anna Kristensen, der blandt andet pillede to straffekast, og i den anden ende sprudlede offensiven, så der efter ni minutter stod 1-6.

Efter en timeout fik Vipers samlet sig selv op og stoppet blødningen, men et koncentreret udehold lettede aldrig på speederen og gik til pause med 20-15 på tavlen efter fem træffere af både Mørk og Reistad.

Vipers kom ud til anden halvleg med en langt hårdere attitude og en tydelig plan om at sætte Anna Vyakhireva op til afslutning.

Og den 28-årige russer var knivskarp og lavede seks mål på det første kvarter i anden halvleg, og kombineret med flere redninger af Katrine Lunde og vestjyske fejl smuldrede forspringet.

Vipers fik udlignet til 29-29, og momentum var helt tydeligt skiftet.

Esbjerg holdt sig dog i live via glimt af genialitet fra Mørk og Reistad, to vigtige redninger af Amalie Milling samt ikke mindst krigeren Rikke Iversen, der sled sig til flere vigtige scoringer på stregen.

Reistad tog to ufrivillige minutter på bænken og brændte to chancer i neglebiderens slutfase, men slutteligt var det også hende, der tog ansvaret og levede op til det i døende sekunder.

• Håndball, Champions League: Vipers - Team Esbjerg

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting