FCM banker ærkerivaler og overvintrer på førstepladsen

FCM afsluttede efteråret med en sejr på 5-1 over Viborg i Herning. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland hentede sin sjette sejr i træk og overvintrer dermed som førerhold i Superligaen.

I arvefjendeopgøret på hjemmebane mod Viborg tog FC Midtjylland mandag en overbevisende 5-1-sejr i årets sidste kamp i Superligaen.

Det var midtjydernes sjette sejr i træk i en vanvittig slutspurt på efteråret, hvor holdet er gået forbi de øvrige tophold i tabellen og fører nu landets bedste fodboldrække.

Viborg bragte sig ellers foran 1-0, men FCM vendte kampen fuldstændig på hovedet og endte fuldt fortjent med at slå ærkerivalerne ganske komfortabelt.

Dermed har FCM 36 point, hvilket er to mere end Brøndby og tre mere end FC København i toppen af Superligaen.

Viborg ligger nummer otte med 19 point på et tidspunkt, hvor der resterer fem runder af grundspillet efter vinterpausen.

FCM forsøgte fra start at sætte sig på rivalopgøret med stor fysik og masser af boldbesiddelse, men værterne manglede tempo og idéer på Viborgs banehalvdel.

I stedet kunne gæsterne efter en halv times spil bringe sig foran 1-0 på et fremragende mål.

Efter en hurtig og knivskarp omstilling endte bolden hos angriberen Anosike Ementa, der fikst med hælen fandt Jacob Bonde helt fri i feltet, og midtbaneslideren sparkede nemt bolden ind til 1-0.

I første halvlegs overtid nåede FCM både at udligne og bringe sig foran. Først eksekverede angriberen Gue-Sung Cho et straffespark til 1-1, og efterfølgende kanonerede kantspilleren Dario Osorio bolden i mål fra distancen til en midtjysk pauseføring på 2-1.

Efter 54 minutter blev ondt værre for Viborg, da FCM's forsvarsspiller Henrik Dalsgaard på en ripost tæt under mål udbyggede føringen til 3-1.

Ti minutter senere lukkede Gue-Sung Cho endegyldigt kampen med sit mål til 4-1 efter et flot angreb, men målfesten var dog ikke forbi.

Seks minutter før tid scorede den indskiftede angriber Ola Brynhildsen, og dermed endte kampen 5-1 til FC Midtjylland.

• Superliga: FC Midtjylland - Viborg FF

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting