Fredericia sparker sidste sæsons pokalfinalist ud

AaB fik sølv i pokalturneringen efter et finalenederlag til FC København i den forgangne sæson. I denne sæson blev tredje runde endestationen. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
AaB når ikke finalen i pokalturneringen igen i denne sæson. Nordjyderne er ude efter nederlag til Fredericia.

AaB gav FC København kamp til stregen i den forgangne sæsons pokalfinale, men der bliver ikke tale om en gentagelse næste år.

Nordjyderne er ude af turneringen efter tre kampe. Tirsdag aften tabte AaB på hjemmebane til FC Fredericia, som gik videre til fjerde runde med en sejr på 3-2.

Det var samtidig sæsonens første nederlag for AaB, som har været ganske suveræn i 1. division efter nedrykningen fra Superligaen.

Fredericianerne var foran tre gange, før det lykkedes at hive sejren i land.

Lidt over halvvejs i første halvleg bragte Emilio Simonsen gæsterne i front ved at styre et fladt indlæg i nettet, og stillingen holdt helt til pausen.

Men AaB kom godt ud til anden halvleg og fik hurtigt udlignet, da Melker Widell scorede sit femte mål siden sommerskiftet fra Landskrona.

Historien gentog sig, da Tobias Bach med et velplaceret skud sparkede Fredericia på 2-1, og spanske Diego Caballo med ti minutter igen udlignede lidt heldigt.

Det duftede af forlænget spilletid i Aalborg, men et hovedstødsmål af Adam Jakobsen sendte for tredje gang Fredericia i front, og denne gang formåede AaB ikke at svare igen.

Dermed står det klart, at minimum den ene finaledeltager skal byttes ud.

Anderledes let gik det for Vejle, men modstanden var også mere overkommelig ude mod Tst Fodbold fra Jyllandsserien. Her avancerede Vejle med en stensikker sejr på 7-0.

Lyngby skulle bruge 120 minutter på at ekspedere HB Køge ud af pokalturneringen. Mål af Andri Gudjohnsen og Pascal Gregor i den forlængede spilletid blev udslagsgivende for sejren på 4-2.

Onsdag træder Brøndby og FC København ind i turneringen.

• DBU Pokalen: AaB - FC København

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting